Ετικέτες

25.3.15

Μέγας Κανών (βίντεο)

Την Δευτέρα 23/3 σας είχα αναρτήσει πληροφορίες για τον Μεγάλο Κανόνα και σας έδωσα και την πηγή όπου μπορείτε να βρείτε το κείμενο με μετάφραση (κλικ Ε Δ Ω)

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τον Μεγάλο Κανόνα στο youtube:

ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΜΑΚΡΙΝΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΚΡΙΝΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ. ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

Η Πειραϊκή θα σώσει τον κόσμο!


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ – ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

O Χριστός απαγορεύει τους όρκους
†Αρχιμ. Χαραλάμπους Δ. Βασιλόπουλου

25η Μαρτίου 2021


Τὸ 2021 εἶναι πρὸ τῶν πυλῶν.



σχόλιο Γ.Θ : Ταξιδεύοντας προς τις μυστηριώδεις μέρες του μέλλοντος πρέπει να ξέρουμε ότι αν θέλουμε ένα καλύτερο αύριο, πρέπει να δράσουμε σήμερα χτίζοντας τώρα τις βάσεις του αύριο. 

Σ’ όσους απορούν πως έγινε το θαύμα...

...μια χούφτα Έλληνες τα έβαλαν με την πανίσχυρη τουρκική αυτοκρατορία. Όμως, στο τέλος, παρά τις αδυναμίες και τα ελαττώματά τους και τον διχασμό – τον αιώνιο εχθρό της φυλής μας - ενίκησαν και δημιούργησαν την νέα Ελλάδα βγαλμένη από τα ιερά κόκκαλα των αγωνιστών. 

Όχι! Δεν θέλουμε να σωθούμε!

Γράφει ο Φώτιος Μιχαήλ, ιατρός

Μιλώντας για την 25η Μαρτίου και την Επανάσταση του 1821, μας αρέσει, συνήθως, να λέμε λόγια φανταχτερά, γεμάτα θριαμβολογίες και επαίνους. Σπάνια ακούγεται λόγος, που να ελέγχει και να προβληματίζει. Η επέτειος, όμως, της 25ης Μαρτίου δεν είναι μόνον μια επέτειος ηρωϊκών αγώνων και πολεμικών κατορθωμάτων. Είναι ταυτόχρονα και μια πολύ καλή αφορμή, να κάνουμε όλοι μας μιαν άσκηση αυτοκριτικής και να αναρωτηθούμε:

Τι είναι αυτό, που μετράει περισσότερο για τους ήρωες του ’21; Είναι τα λόγια μας τα μεγάλα, οι παρελάσεις και η κατάθεση στεφάνων; Ή μήπως οι ψυχές τους λαχταράνε από εμάς άλλα πράγματα και κυρίως να τους μιμηθούμε στην πράξη, και η ζωή μας να είναι σύμφωνη με τα πιστεύω τους και τα ιδανικά τους; 

Υψώστε την Σημαία όσο πιο ψηλά μπορείτε!!!