Ετικέτες

2.1.15

Προσευχή στον Άγιο Ιωάννη Μαξίμοβιτς


Παραγωγή από την ομάδα του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς στο facebook https://www.facebook.com/groups/Bless.... Περιμένουμε και την δική σου βοήθεια για την διάδοση της ομάδας. Ας κάνουμε τον άγιο γνωστό σε όλον τον κόσμο!!!

Στροφή - Πορφυρίας Μοναχής


Κοριτσάκι 16 ετών, έχει δεσμό με ένα παιδί 17 ετών. Όμως μέχρι τώρα έχει γνωρίσει 107!

[Ξεκινά ο διάλογος της Ράνιας (οδηγού ταξί) με την κοπέλα]

Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ ΜΟΔΕΣΤΟ


Εμπνέει πραγματικά ο Διάλογος του Μ. Βασιλείου με τον έπαρχο Μόδεστο, ο οποίος προσπάθησε να τον πείσει να γίνει αρειανιστής, όπως ήταν και ο αυτοκράτορας Ουάλης.

Δείτε τι συμβαίνει όταν πίνετε νερό με μέλι με άδειο στομάχι!


Πιθανώς θα γνωρίζετε τα ιατρικά πλεονεκτήματα του μελιού, αλλά έχετε ποτέ ανακαλύψει τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού με μέλι;

Οδηγίες για την προετοιμασία του νερού με μέλι

Ελληνική: Η Βασιλίδα των Γλωσσών!


Ούτε ένα σύμφωνο, σε μια πλήρη φράση με έξι λέξεις!
Διαβάστε την φράση παρακάτω:

Νηστειοδρόμιο του 2015 (αναθεωρημένο)

Έγραψα το παρακάτω νηστειοδρόμιο για την Ομάδα μας. Παρακάτω μπορείτε να το δείτε σε μορφή εικόνων bmp σε δύο μέρη. Κάνετε κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση και αν το επιθυμείτε μπορείτε να τις σώσετε στον υπολογιστή σας με δεξί κλικ και επιλέγοντας αποθήκευση. 

[Σημείωση 19/4/2015: Με πράσινο παρακάτω έχω προσθέσει νέα σχόλια. Στο νηστειοδρόμιο έχω συμπεριλάβει τροποποιήσεις, αλλά έχω αφήσει και την παλιά ένδειξη στο χρώμα της ημερομηνίας, π.χ. στις 22/4 η αρχική εκδοχή είναι νηστεία (μπλε), αλλά λόγω του πεντηκοσταρίου έχω γράψει δίπλα κατάλυση οίνου - ελαίου. Κατά πολλούς δεν τηρείται ποτέ αυστηρή νηστεία στην περίοδο του πεντηκοσταρίου, αλλά και πάλι δεν το αναφέρουν όλοι... το ίδιο έχω συμπεριλάβει στην περίοδο μετά τον 15-αύγουστο. Μέχρι την απόδοση της εορτής (23/8) δεν γίνεται αυστηρή νηστεία (δηλ. αλάδωτο), αλλά και πάλι δεν το αναφέρουν τα περισσότερα νηστειοδρόμια. Έχω συμπεριλάβει την τροποποιημένη εκδοχή και την παλιά. Ρωτήστε και τον πνευματικό σας.]

(κλικ για μεγέθυνση)

νηστεία = αυστηρή νηστεία - αλάδωτο
λάδι + οίνος = νηστεία, αλλά επιτρέπεται να φάμε λάδι και να καταναλώσουμε αλκοόλ (κρασί κ.α.)
ψάρι = νηστεία, αλλά επιτρέπεται αν το επιθυμούμε να φάμε ψάρι (εννοείται και λάδι-οίνος)
όχι κρέας = επιτρέπονται όλες οι τροφές πλην του κρέατος (ψάρι, τυριά, αυγά επιτρέπονται)