Ετικέτες

1.1.15

"Υπάρχουν και σήμερα;" - Πορφυρίας Μοναχής


Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Εξαιρετικό βιβλίο. Το διάβασα μέσα σε δυο μέρες (εχθές και σήμερα) αφιερώνοντας λίγες μόνο ώρες... Είναι από τα βιβλία που με ιδιαίτερη απλότητα σου περνάει τόσο δυνατά μηνύματα, αγγίζει την καρδιά σου και σε γαληνεύει τόσο μα τόσο πολύ! Είναι πολύ καλή επιλογή ως δώρο ιδιαίτερα προς ανθρώπους που είναι "χλιαροί" με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας. Θα σας ανεβάζω αυτοτελείς ιστορίες - αποσπάσματα από το βιβλίο το οποίο περιέχει περίπου 80 τέτοιες σύντομες ιστορίες... 

Η παρακάτω ιστορία θα πρέπει να μας γεμίσει με ελπίδα... "Μακάρι να αυξηθούν αυτά τα παραδείγματα" ίσως είναι η καλύτερη ευχή για το νέο έτος!

Συγκλονιστικό Θαύμα με μια Αγία Γραφή


Κατά τη διάρκεια του Α παγκοσμίου πολέμου κάποιος στο στρατόπεδο μοίρασε στους στρατιώτες την Καινή Διαθήκη σε μικρά καλοδεμένα βιβλιαράκια.

Θαυμαστό περιστατικό μέ τόν Γέροντα Παΐσιο.


ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ

Το παρακατω περιστατικο με τον π. Παισιο ειναι περα ως περα αληθινο. Δεν εχει δημοσιευθει ποτε διοτι οι ανθρωποι που μου το διηγηθηκαν ειναι πολυ ταπεινοι.

ΜΗΝ πετάξεις το χρησιμοποιημένο τσάι. Δες πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις!

ΜΗΝ πετάξεις το χρησιμοποιημένο τσάι. Δες πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις! 

Διαβάσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άθρο στο clickatlife για τις χρήσεις του χρησιμοποιημένου τσαγιού. Πριν πετάξετε λοιπόν το χρησιμοποιημένο φακελάκι, διαβάστε με ποιους άλλους τρόπους μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε...

Αποστολή Αγάπης σε Παιδιά


Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ευλόγησε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου μια διαφορετική Αποστολή Αγάπης σε 3 χώρους υποστήριξης παιδιών! Εισακούστηκε ο πόθος ορισμένων χριστιανών να δώσουν ΑΓΑΠΗ σε παιδιά που βρίσκονται υπό την προστασία, φροντίδα, και κυρίως την ΑΓΑΠΗ ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ζωή τους σε αυτό το διακόνημα!
Προτού αρχίσω την παρουσίαση της αποστολής αυτής, θέλω να εκφράσω την χαρά μου γιατί και στους 3 χώρους που επισκεφτήκαμε ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ οι μόνοι που θέλησαν να προσφέρουν κάτι από το πλεόνασμα της Αγάπης τους! Καθώς είμασταν εκεί, είτε προσέρχονταν και άλλοι, είτε βρήκαμε άλλους πριν από εμάς να προσφέρουν ΑΓΑΠΗ κατά το μέτρο των δυνατοτήτων τους!
Δείτε λοιπόν τι ευδόκησε ο Γεννηθείς Χριστός μας να γίνει: