Ετικέτες

17.11.15

Βγήκαν τα γάντια στην Αττάλεια. Ο Πούτιν εκθέτει τις συναλλαγές των G 20 με τους Τζιχαντιστές της Συρίας

Του Rudy Panko, Russia Insider, 16-11-15

Σε μια κλασσική κίνηση Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος παρουσίασε αποδείξεις για την οικονομική ενίσχυση των τζιχαντιστών του (Ισις) Ισλαμικού Κράτους (Ι Κ) από κράτη-μέλη των G 20…κατά την διάσκεψη των G 20 στην Αττάλεια. Μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά την διάσκεψη κορυφής, ο Πρόεδρος Πούτιν αποκάλυψε:
«Παρουσίασα παραδείγματα σχετιζόμενα με τα στοιχεία πού διαθέτουμε για την χρηματοδότηση μονάδων του Ισλαμικού Κράτους από φυσικά πρόσωπα σε διάφορες χώρες. Η χρηματοδότηση, όπως εξακριβώσαμε, προέρχεται από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων ορισμένα μέλη των G 20.» 

Ο Πούτιν παρουσίασε επίσης φωτογραφίες από δορυφόρο του προσοδοφόρου λαθρεμπορίου πετρελαίου από του τζιχαντιστές του Ι.Κ. 

«Επέδειξα στους συναδέλφους μας - είπε- τις φωτογραφίες από το διάστημα που πολύ καθαρά δείχνουν την πραγματική έκταση του παράνομου εμπορίου πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων. Αυτοκινητοπομπές φορτηγών, εκτεινόμενες σε πολλές δεκάδες χιλιομέτρων, να χάνονται από τον ορίζοντα όταν φωτογραφίζονται από ύψος 4-5 χιλιομέτρων.» 

Είναι ενδιαφέρον ότι, αμέσως μετά την διάσκεψη κορυφής, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η αμερικανική αεροπορία άρχισε να βομβαρδίζει συνοδείες αυτοκινήτων του ΙΚ, χρησιμοποιούμενων «για το λαθρεμπόριο πετρελαίου που παράγουν στη Συρία». Είναι σαν οι ΗΠΑ να ήξαιραν ακριβώς που βρίσκονταν αυτές οι αυτοκινητοπομπές, αλλά δεν αισθάνονταν μέχρι τότε την ανάγκη να τις βομβαρδίσουν. Ο Κόσμος είναι γεμάτος μυστήρια! 

Αλλά η πραγματική είδηση εδώ είναι ότι ο Πούτιν πράγματι σηκώθηκε μπροστά στις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου και τους είπε, κατά πρόσωπο, πως η Ρωσία ξαίρει πολύ καλά τις κάνουν. 

Στην Ουάσιγκτων, κατόπιν των ανωτέρω, η διπλωματική συντάκτις της Ρωσικής Τηλεόρασης ερώτησε τον εκπρόσωπο του Σταίητ Ντηπάρτμεντ, στην ημερήσια συνάντηση ενημέρωσης του διεθνούς Τύπου, γιατί η αμερικανική αεροπορία στους επί ένα χρόνο βομβαρδισμούς της εναντίον του ΙΚ στη Συρία ουδέποτε εστοχοθέτησε αυτές τις αυτοκινητοπομπές πολλών χιλιομέτρων στη διακίνηση του λαθρεμπορίου πετρελαίου. Ο εκπρόσωπος κ. Τόνερ δεν είχε απάντηση. Η δημοσιογράφος επέμενε με δεύτερη ερώτηση, εάν στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς περιέλαβαν ποτέ τις τράπεζες στο Ιράκ που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος για το λαθρεμπόριο και τις λοιπές συναλλαγές του. Και πάλι ο εκπρόσωπος κατέφυγε στην αρμοδιότητα του υπουργείου Αμύνης.

Μετάφραση: Μ.Σ.
http://www.freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.