Ετικέτες

8.10.15

Γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια;


Αν παρατηρήσουμε τα σημερινά ζευγάρια θα δυσκολευτούμε να βρούμε λόγους ένωσης. 

Γιατί όμως χωρίζουν τα ζευγάρια σήμερα;

Αρχικά ξεκινούν λάθος... 


Ο Χριστός ευλόγησε τον γάμο για να πορευτεί το ζευγάρι με αγάπη και γαλήνη. Τον γάμο σαν μυστήριο και όχι σαν κοσμικό γεγονός. Οτιδήποτε άλλο είναι μία πιθανή υπογραφή με τον χωρισμό. Συγκατοίκηση, πολιτικός γάμος ακόμη και θρησκευτικός όταν γίνεται για τα μάτια του κόσμου και όχι για την ένωση του ζευγαριού.

Εξίσου σημαντικός λόγος χωρισμού είναι ο εγωισμός. Αυτό το ατέλειωτο εγώ που δηλητηριάζει όλες τις σχέσεις. Το βλέπουμε σαν παράδειγμα ειδικά μετά τον χωρισμό που θέλουν να εκδικηθούν και να πονέσουν αυτόν που "αγάπησαν". Πού είναι η ανιδιοτελής αγάπη που μας δίδαξε ο Χριστός; Να αγαπάμε και να προσφέρουμε χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα. 

Επίσης η έλλειψη πνευματικού και κοινής πορείας του ζευγαριού δεν μπορεί να χτίσει ένα σπίτι με γερά θεμέλια. Τις δύσκολες στιγμές που περνάει το ζευγάρι προσπαθεί να λύσει την σχέση και όχι το πρόβλημα. Το μυστήριο της εξομολόγησης ηρεμεί την ψυχή τους καθώς το Άγιο πνεύμα δείχνει την παρουσία του με πολύ γλυκό τρόπο. Οι συμβουλές του πνευματικού θα ακουστούν στις καρδιές τους και η πορεία τους θα είναι πιο ομαλή. Η "κοινή" πορεία που έχουν επιλέξει εξ'αρχής. Μία άμαξα με δύο άλογα που ταξιδεύουν μαζί.

Πολλοί χωρισμοί γίνονται από την παρέμβαση τρίτων προσώπων. Συγγενείς, φίλοι, γνωστοί ή άγνωστοι προσπαθούν να καταστρέψουν το ζευγάρι. Οι δυο τους όμως χτίζουν μία ασπίδα με την βοήθεια του Θεού και προστατεύουν τον σύντροφο αλλά και τον εαυτό τους από κάθε εξωτερική παρέμβαση διατηρώντας ανάμεσά τους την αγάπη, την εμπιστοσύνη, την αφοσίωση, την αλήθεια και την κοινή πνευματική τους πορεία!!!

Ελένη


Ακούστε και την σχετική ομιλία του μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.