Ετικέτες

30.9.15

Χειραφετημένη γυναίκα




Χειραφετημένη ή εγκλωβισμένη;

Η σημερινή γυναίκα έχει πολλούς ρόλους στη ζωή της: σύζυγος, μητέρα, νοικοκυρά, εργαζόμενη. 

Οι προτεραιότητες χάνουν την σειρά τους και η ίδια η γυναίκα χωρίς να το καταλαβαίνει αμελεί τους πρώτους ρόλους και βάζει πιο ψηλά την καριέρα και την δουλειά της. Θέλει να νιώθει ανεξάρτητη, δυναμική χωρίς να έχει τίποτα και κανέναν ανάγκη. 


Ευνουχίζει τον σύζυγό της και το αποτέλεσμα δεν την ευχαριστεί ή δεν παντρεύεται καν. Τι παγίδα όμως κρύβει όλο αυτό και πόσο εγωισμό; Οι ισορροπίες είναι δύσκολο να κρατηθούν, όχι όμως ακατόρθωτο. 


Τα χρήματα, η δόξα και η υπερηφάνεια δεν πρέπει να κυριαρχούν. Όσο και αν παλέψουμε γι'αυτά, όσο και αν κουραστούμε για να φτάσουμε "ψηλά" στην καριέρα μας τόσο περισσότερο αδειάζει η ψυχή μας. Χάνουμε την αγάπη και την πραότητα, χάνουμε την πληρότητα και την ευτυχία που μία ζεστή αγκαλιά μπορεί να μας δώσει. Η καρδιά ψυχραίνεται στις δόξες και στα χρήματα. 


Ας επιτρέψουμε λοιπόν στα "φτερά" της φιλοδοξίας, της φιλαργυρίας και της φιλαυτίας να κοπούν και ας καλλιεργήσουμε τα "φτερά" της αγάπης, της φροντίδας, της στοργής και της αφοσίωσης για να ανέβουμε πραγματικά "ψηλά"!!!

Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.