Ετικέτες

29.9.15

Μοναχός ή σύζυγος;

 


Όταν νιώθουμε την αγάπη του Θεού μας δημιουργείται η ανάγκη να την ανταποδώσουμε. Παρατηρώντας την ζωή των μοναχών θαυμάζουμε την αφοσίωσή τους στον Θεό και την δύναμη που τους έδωσε να αφιερώσουν όλη την ζωή τους σ' Εκείνον. Η προσευχή τους είναι τόσο θερμή, τα βλέμματά τους καθαρά και λαμπερά καθώς νιώθουν την ζεστασιά του Θεού στην ψυχή τους. Η πραότητα και η γαλήνη κυριαρχούν στις ζωές τους και τα λόγια τους είναι λόγια αγάπης Χριστού.


Παρατηρώντας την ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού που ζει και πορεύεται με φόβο Θεού μας δημιουργούνται επίσης συναισθήματα αγάπης, θαυμασμού και χαράς.

Δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι μοναχοί, ούτε όλοι σύζυγοι. Μπορούμε όμως όταν νιώσουμε το δίλημμα μέσα μας να ζητήσουμε από τον Θεό να φωτίσει τις επιλογές μας και να μας δείξει τον δρόμο μας. Αξιοθαύμαστη η ζωή των μοναχών όμως μεγαλώνει και η ευθύνη τους απέναντι στον Θεό. Εκείνος τους προστατεύει και τους χαρίζει αρετές και ανιδιοτελή αγάπη που χρειάζονται για να δώσουν τον αγώνα τους. Ο έγγαμος βίος είναι ένας εξίσου δυνατός αγώνας με ευλογία και αγάπη Χριστού που μπορεί να οδηγήσει στην Βασιλεία του Θεού. Όποιον δρόμο και αν μας δείξει ο πατέρας μας ας πορευτούμε με ταπείνωση, αγάπη και φόβο Θεού. 

Μόνο ευγνωμοσύνη μπορούμε να νιώσουμε που υπάρχουν Άγιες ψυχές ανάμεσά μας που είναι μοναχοί ή σύζυγοι. Ας ανοίξουμε τα μάτια της καρδιάς μας και ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους!


Ελένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.