Ετικέτες

2.9.15

Συμμετοχή Ορθοδόξων στους εορτασμούς για την 75η επέτειο από την ίδρυση της Παπικής οικουμενιστικής κοινότητας Ταιζέ


Σχόλιο Krostandis: Δυστυχώς αφήσαμε τους πατέρες, αφήσαμε το πηδάλιο και ιδού τα αποτελέσματα! Ακούμε στις μέρες μας "διάλογος για την αγάπη". Η ορθόδοξη κίνηση δίνει την μαρτυρία της σε οικουμενιστικές συνάξεις. "Ο Θεός είναι αγάπη και έτσι πρέπει να πορευόμαστε" και να τα σούρτα φέρτα με τη δύση, μια δύση στο τέλος της! Μια δύση εκκοσμικευμένη πλέον δίχως Θεό και εμείς να ερωτοτροπούμε με τη σκέψη πως να ενωθούμε και να πορευθούμε στην αγάπη του Θεού! Ποιανού Θεού όμως; Τρέχουν άκαπνοι Επίσκοποι, νεαροί αμούστακοι αρχιμανδρίτες και λοιποί Θεολόγοι αθεολόγητοι να πορευθούν με ποιους; Είναι παρατηρημένο ότι αυτός που δεν κάνει υπακοή στον πνευματικό του πατέρα αυτός είναι ο χειρότερος! Και όμως με διαφόρους τρόπους πονηρούς καταφέρνουν να αναριχούνται σε υψηλές θέσεις και να κάνουν τους πατέρες!! Και οι δούλοι του Κυρίου μας να διώκονται! Και να τα αποτελέσματα! Αχ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ που μας χρειάζεται!!!

Με συμμετοχή και Ορθοδόξων θα εορτασθεί η τριπλἠ επέτειος της Παπικής οικουμενιστικής κοινότητας Ταιζέ : 100 χρόνια από τη γέννηση του αδελφού Ροζέ (1915), δέκα χρόνια μετά την κοίμησή του (16 Αυγούστου 2005) και 75 χρόνια από την ίδρυση της κοινότητας (1940).
1. Συγκέντρωση για μια Νέα Αλληλεγγύη
Από την Κυριακή 9 έως την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015. Η κορύφωση των εορτασμών του 2015, αυτή την εβδομάδα θα είναι επίσης και η κορύφωση των τριών ετών αφιερωμένων στην αναζήτηση μιας "νέας αλληλεγγύης".
Σύμφωνα με ανακοίνωση: "Θα πραγματοποιηθούν Βιβλικές συζητήσεις και εργαστήρια με ομιλητές απόδιαφορετικές Εκκλησίες και ηπείρους. Παρασκευή: προσευχή γύρω από τον Σταυρό. Απόγευμα Σαββάτου: υπαίθριος εορτασμός του Αναστάσιμου φωτός."

Από την Ορθόδοξη Εκκλησία θα λάβουν μέρος:
-Οικουμενικό Πατριαρχείο (Κωνσταντινούπολη) – Επίσκοπος Χαριουπόλεως Ιωάννης
-Πατριαρχείο Μόσχας - Επίσκοπος Nestor του Chersonèse
-Πατριαρχείο Σερβίας - Επίσκοπος Andrej (Cilerdzic) της Βιέννης
-Εκκλησίας της Ελλάδος – Επίσκοπος Αχαΐας Αθανάσιος (Χατζόπουλος) Βρυξέλλες
Εισηγήσεις Εκκλησιαστικών Ηγετών (Ορθόδοξοι, Παπικοί, Προτεστάντες) κατά τη διάρκεια της Συνάξως προς μια Νέα Αλληλεγγύη
Περίπου πάνω από εκατό διαφορετικοί ομιλητές έχουν προσκληθεί για να έχουν εισηγήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Μεταξύ των διαφόρων θεμάτων θα είναι:
-Όταν οι Χριστιανοί εορτάζουν διαφορετικά: το να είσαι σίγουρος και αφιερωμένος σε έναν κόσμο όπου οι θρησκείες συνυπάρχουν. Από τον Claudio Monge, Δομινικανό μοναχό που ζει στη Κωνσταντινούπολη
-Η συνάντηση μεταξύ Χριστιανισμού και Ανατολικών παραδόσεων. Από τον Javier Melloni, Ιησουίτη ιερέα από την Catalonia και Keiji Utebi, ποιμένα και καθηγητή στπ Kwansei Gakuin Πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας
-"Ποιού σπίτι είναι ο πλανήτης Γη; Συνυπάρχωντας αλληλέγγυα με την δημιουργία του Θεού " Συζήτηση με τον Rev. Dave Bookless, Θεολογικό Διεθυντή της A Rocha International
-Πώς να επεκτήνουμε την αίσθηση του να ανήκεις στις χώρες της Ευρώπης; Από τους Sven Giegold MEP και Pavel Fischer, διπλωμάτη και πολιτικό σύμβουλο (Τσεχία)
-Μια καλόγρια στο λεωφορείο : όταν η πίστη ταξιδεύει στις Η.Π.Α. με το λεωφορείο για να προάγει την κοινωνική αναμόρφωση... Συνάντηση με τηναδελφή Simone Campbell
-Τολμώντας να δημιουργήσουμε σχέσεις και γέφυρες μετυαξύ διαφορών, κτίζοντας έναν κόσμο αδελφωσύνης και αλληλεγγύης: συνάντηση με ατόμα με ειδικές ανάγκες και βοηθούς από την Κοινότητητα Arche και τον ιδρυτή της Jean Vanier.

 2. Την  Κυριακή  16 Αυγούστου στις 4 μ.μ. Η κοινότητα προσκαλεί στο Ταιζέ για μια προσευχή εις μνήμην του αδελφού Ροζέ.
Το πρόγραμμα όπως αναφέρει περιλαμβάνει «Ανοιχτή προσευχή για όλους, υπό την παρουσία εκκλησιαστικών ηγετών, αντιπροσώπων από άλλες θρησκείες και νέων ανθρώπων από όλες τις ηπείρους».
3. Από την Κυριακή 30 Αυγούστου έως την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα το διεθνές θεολογικό Συμπόσιο με θέμα τη Συνεισφορά του Αδελφού Ροζέ στη Θεολογική Σκέψη με συμμετοχή και της καθηγήτριας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Δήμητρας Κούκουρα.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Είχε ο Αδελφός Ροζέ θεολογική σκέψη; Δεν λάμβανε μέρος σε ακαδημαϊκές συζητήσεις για τη θεολογία. Αλλά πάντα είχε φίλους που ήταν θεολόγοι. Και ανέπτυξε μια αυθεντική προοπτική, αισθητή στα γραπτά του όπως και στη ζωή της κοινότητας και στις συναντήσεις των νέων.Προτεστάντες, Ορθόδοξοι και Καθολικοί θεολόγοι από διαφορετικές χώρες θα επισκεφθούν το Ταιζέ προκειμένου να αναδείξουν τις διάφορες πτυχές της σκέψης του, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στη θεολογική έρευνα. Το συμπόσιο απευθύνεται σε νέους θεολόγους κάτω των 40 ετών- φοιτητές θεολογίας, ερευνητές και όσους μετέχουν στο έργο της εκκλησίας εδώ και χρόνια.»
Το πρόγραμμα του Συμποσίου περιλαμβάνει:
Κυριακή 30 Αυγούστου
Άφιξη
7 μ.μ. δείπνο
8:30 μ.μ. βραδυνή προσευχή
Δευτέρα 31 Αυγούστου
8:15π.μ.πρωϊνή προσευχή, πρωϊνό
10π.μ., καλωσόρισμα, Αγιογραφική μελέτη, ομάδες συζήτησης
12:20μ.μ. απογευματινή προσευχή, γεύμα 

3:30μ.μ. Gottfried Hammann (Ελβετἰα): Είχε ο αδελφός Ροζέ θεολογία;
4:30μ.μ. Silvia Scatena (Ιταλία, Βέλγιο): “Ένα ζήτημα ζωής και θανάτου”- προχωρόντας και δοκιμαζόμενοι στην αναζήτηση της ενότητας .
5:30μ.μ. Τσάι
6μ.μ. Rowan Williams (Ηνωμένο Βασίλειο): Η θεολογική κληρονομία του αδελφού Ροζέ: Αλληλεγγύη, αδυναμία, πτωχεία καιη ελευθερία που προέρχεται από αυτά.(ηχογραφημένη ομιλία)
6:15μ.μ. Andrej Cilerdzic (Αυστρία): Ορθόδοξες εντυπώσεις σχετικά με τον αδελφό Ροζέ και την συμφιλίωση στη ζωή του.
7μ.μ. δείπνο
8:30μ.μ. βραδυνή προσευχή
Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου
8:15π.μ.πρωϊνή προσευχή, πρωϊνό
10π.μ. Vladimir Fedorov (Ρωσία): Ο αδελφός Ροζέμ ο Μητροπολίτης Νικόδημος και η Ενότητα των Χριστιανών.
11am Michel Stavrou (Γαλλἰα): Ο αδελφός Ροζέ και η προσκλησή του για την αφύπνιση του εσωτέρου χώρου της καρδιάς: στοχασμοί για τη σύγκλιση Ταιζέ και Ανατολικού Χριστιανισμού.
12:20μ.μ. απογευματινή προσευχή, γεύμα 
3:30pm Laurent Schlumberger (Γαλλἰα): Είναι δυνατόν να είσαι Προτεστάντης και Μοναχός;
4:30pm Beate Bengard (Γερμανία): Ο αδελφός Ροζέ και ο Paul Ricoeur. Τρόποι αμοιβαίου θεολογικού εμπλουτισμού.
5:30μ.μ. Τσάι
6μ.μ.Karen Scott (Η.Π.Α.): Το να βιώνεις και σκέπτεσε τον Ιησού.
7μ.μ. δείπνο
8:30μ.μ. βραδυνή προσευχή
Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου
8:15π.μ.πρωϊνή προσευχή, πρωϊνό
10π.μ. Marguerite Léna (Γαλλία): “Μια ζωή που δεν τολμήσαμε να ελπίσουμε” – πως ο αδελφὀς Ροζέ έκανε την ελπίδα πράξη.
11π.μ. Amélé Ékué (Τόγκο, Ελβετία): Βιώνοντας την ευαίσθητη πραγματικότητα της αγάπης. Η συμβολή του αδελφού Ροζέ στη Χριστιανική Ηθική
12:20μ.μ. απογευματινή προσευχή, γεύμα 
3:30μ.μ. Thomas Menamparampil (Ινδία): Η αναζήτηση βαθύτερων νοημάτων: Ασιατικές θρησκευτικές παραδόσεις και ο αδελφός Ροζέ.
4:30μ.μ.Constantin Sigov (Ουκρανία): Ευάλωτη εμπιστοσύνη και το “Νέο τραγούδι του Ταιζέ.
5:30μ.μ. Τσάι 
6pam Julija Vidović (Σερβίαμ Γαλλία): Αδελφός Ροζέ, μια ζωή μέσα στο φώς των γραφών.
7μ.μ. δείπνο
8:30μ.μ. βραδυνή προσευχή
Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου
8:15π.μ.πρωϊνή προσευχή, πρωϊνό
10π.μ. Job Getcha (Γαλλία): Ο αδελφός Ροζέ και η καρδιακή προσευχή.
11π.μ. Δήμητρα Κούκουρα (Ελλάδα): Το μήνυμα του Ταιζέ στους Νέους
12:20μ.μ. απογευματινή προσευχή, γεύμα 
3:30μ.μ. José Oscar Beozzo (Βραζιλία): Από το Recife στο Alagoinhas: η παρουσία του Ταιζέ στην οικουμενική πορεία της Εκκλησίας στη Βραζιλία.
4:30μ.μ. Hermen Shastri (Μαλαισία): Μια γεναιόδωρη Πίστη και μια Παραβολή της Κοινωνίας.
5:30μ.μ. Τσάι 
6μ.μ. Edwin Arrison (Νότειος Αφρική): Πάλη με ελπίδαμ αγώνας με συμφιλιωμένη καρδιά... μια οπτική από τη Νότειο Αφρική.
7μ.μ. δείπνο
8:30μ.μ. βραδυνή προσευχή
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου
8:15π.μ.πρωϊνή  προσευχή, πρωϊνό
10μ.μ. Dorothea Sattler (Γερμανία): Η συνεισφορά του αδελφού Ροζέ στη Θεολογική σκέψη.
12:20μ.μ. απογευματινή προσευχή, γεύμα 
3:30μ.μ Δημιουργικά Εργαστήρια
5:15μ.μ. Τσάι
5:45μ.μ. Συναντήσεις κατά χώρα
7μ.μ. δείπνο
8:30μ.μ. βραδυνή προσευχή  ακολουθούμενη με την προσευχή γύρω από το σταυρό
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου
8:15π.μ.πρωϊνή προσευχή, πρωϊνό
10π.μ. Walter Kasper (Γερμανίαμ Ιταλία): Το Έλεος και η πορεία του αδελφού Ροζέ προς την οικουμενικότητα.
12:20μ.μ. απογευματινή προσευχή, γεύμα 
5:15μ.μ. Τσάι
7μ.μ. δείπνο
8:30μ.μ. βραδυνή προσευχή  με την μετάδωση του φωτός της Ανάστασης
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου

8:45π.μ. Πρωϊνό
10μ.μ. Θεία Ευχαριστία
πηγή ακτινες

2 σχόλια:

  1. Αχ Καντιώτης που μας χρειάζεται!!!! Συγνώμη γιαυτό που θα γράψω αλλά είναι η αλήθεια ΟΣΟ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΙΚΡΑΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ έως και το τέλος της επίγειας ζωής του και τον πικράναμε άσχημα αν μιλήσει Ο Θεός για τις πίκρες του μακαριστού γέροντος θα ντραπούμε όλοι μας. Συγνώμη και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο αδελφέ δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη είναι η αλήθεια ! Έτσι όμως θέλησε ο Κύριος ,τα γνήσια παιδιά του τα παιδεύει ο Θεός αλλά τα οδηγεί ψηλά στα ουράνια στα άφθαρτα ΑΓΙΟΣ!!! Μιμητής του Ι.Χρυσοστόμου που τόσο πολύ αγάπησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.