Ετικέτες

31.8.15

«Θα γκρεμίζουμε εκκλησίες – Καλά θα κάνουν οι Έλληνες να το συνηθίσουν»!



Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας.

Το σχόλιο έγινε ενώ εκατοντάδες κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί και σήμερα έξω από τον ήδη μισογκρεμισμένο ναό, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στις αρχές να συνεχίσουν τη κατεδάφιση του ναού με το επιχείρημα ότι ανεγέρθη αυθαίρετα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτηθείς από πολίτη, μέσω Twitter, για το πώς σχολιάζει τις δηλώσεις και αν τις βλέπει ως παρέμβαση στα εσωτερικά της Αλβανίας, ο κ. Ράμα απάντησε:

«Το έκαναν συχνά στο παρελθόν, το κάνουν ακόμα, αλλά πιο σπάνια. Θα τους χρειαστεί λίγος ακόμη χρόνος για να το συνειδητοποιήσουν».

Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας καταδίκασε τα όσα συνέβησαν στους Δρυμμάδες, λέγοντας πως πρόκειται για γεγονότα «που θίγουν την περιουσία και την ελευθερία της θρησκευτικής πίστης».

Απηύθυνε δε, έκκληση στους πιστούς να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ενώπιον των προκλήσεων και να παραμείνουν αποφασισμένοι σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση του ναού.

Κάλεσε ακόμη το Κράτος να αναλάβει τις νομικές ευθύνες που απορρέουν από το Νόμο αρ. 10057/22.01.2009 «Για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας» που εγγυάται το άθικτο (απαραβίαστο) των χωρών λατρείας και την προστασία τους από το Κράτος.

Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι θα επισκευάσει το ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες, που αποτελεί περιουσία της, βάσει νομικών πράξεων και δικαστικών αποφάσεων.

«Η Εκκλησία είναι η μόνη αρχή, αναγνωρισμένη διά του νόμου, η οποία μπορεί να αναλάβει την ανέγερση των ορθόδοξων χώρων λατρείας. Είναι γνωστό κι από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ινστιτούτο Μνημείων ότι αυτός ο ναός δεν είναι πολιτιστικό μνημείο» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

olympia.gr

1 σχόλιο:

  1. Νεότερη Ενημέρωση (31/8/2015):
    Αλβανικές αντιδράσεις στην ανάρτηση μας:
    Προσέξτε πως σε ελάχιστο χρόνο και μάλιστα ημέρα Κυριακή, οι ελληνόφωνοι χαφιέδες των Αλβανών έσπευσαν να γεμίσουν τα σχόλια της ανάρτησης με την προπαγάνδα τους (αντιγράφοντας συγκεκριμένα, επιμελημένα, προπαγανδιστικά κείμενα).
    Ο τίτλος της ανάρτησης γράφει "η αδράνεια του ελλαδικού (όχι ελληνικού) Υπ.Εξ.". Πέρα από μια ανακοίνωση για "τζιχατιστές" που γκρεμίζουν εκκλησίες, τίποτε άλλο. Η μάννα Ελλάδα μία ακόμη φορά καθεύδει ..
    Κάντε μια σύγκριση με τους αλβανούς (φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαν την ιστορία αλλά και τα γεγονότα με το μέρος τους.. Εδώ γκρέμισαν εκκλησιά σε μια από αρχέγονη ελληνική περιοχή και πάλι βγαίνουν από πάνω).
    Έκαναν οι Αλβανοί κράτος -συμπεριλαμβανομένων των χαφιέδων στο οποίο πάντα είχαν ειδίκευση, από τον καιρό του Χότζα, τα ίδια πρόσωπα είναι- και η Ελλάδα ψυχορραγεί με ανίκανα λαμόγια κάθε απόχρωσης στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.