Ετικέτες

16.7.15

Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Του Ανδρέα Μελεζιάδη

Πρωί – πρωί με τη δροσούλα, άνοιξα το ΙΝΤΕΡΝΕΤ για να μάθω τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Ελλήνων, σχετικά με τα μέτρα που θα προταθούν στους τοκογλύφους, για να μας… σώσουν και πάλι.

Η ψηφοφορία έγινε αργά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και σιγά να μην καθήσω να την παρακολουθήσω. Μια ταινία του Τζέημς Μπόντ, αν και χιλιοπαιγμένη, ήταν καλύτερη. Και την ‘’Αστέρω’’ να έβλεπα, καλύτερη θα ήταν. Ίσως πάλι, δεν ασχολήθηκα, γιατί είχα δεδομένο το αποτέλεσμα.

Βλέπω λοιπόν τα αποτελέσματα επι 300 βουλευτών.

Εγκρίνουν τα μέτρα, 251 βουλευτές.

Δεν τα εγκρίνουν, 32.

Έβοσκαν τα πρόβατα κεί πέρα παραπέρα, 8 βουλευτές.

Αγνοείται η τύχη 9 βουλευτών, που πήγαν για μπάνιο ή για να μαζέψουν βρούβες

Επομένως, με νόμιμες, συνταγματικές, δημοκρατικές διαδικασίες, και με ποσοστό 83,6%, η Ελληνική Βουλή ( ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ) εγκρίνει τα προτεινόμενα μέτρα απο την κυβέρνηση.

Και εάν διαβάσει κανείς τα προτεινόμενα μέτρα, ( εγώ τα διάβασα ) είναι ίδια , και λίγο πιο επώδυνα, από εκείνα των… ‘’θεσμών’’ για την αποδοχή των οποίων έγινα το δημοψήφισμα, στο οποίο το 61% των ψηφοφόρων ( ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και πάλι ) αποφάνθηκαν ότι δεν τα δέχονται, μόλις πριν από μία εβδομάδα.

Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά ? Υπάρχουν δύο Ελλάδες, μιά των βουλευτών και μία των Ελλήνων ? Όπως λέει και το παλιό τραγούδι του Λουκιανού Κελαηδόνη, ‘’΄κι’ όμως κατά βάθος κάπου υπάρχει λάθος, κάπου την έχουμε ‘’πατήσει’’ κι’ οι δυό’’… Τι σόι Δημοκρατία είναι αυτή? Πώς τα κατάφεραν να την πλαστογραφούν με τέτοιο τρόπο ?

Μηνύματα απερίγραπτης χαράς λοιπόν σήμερα, αφού θα στείλουμε τα ‘’μέτρα’’, θα τα εγκρίνουν οι τοκογλύφοι, και από την Δευτέρα θα ανοίξουν οι τράπεζες, τέρμα το ‘’capital control’’, θα αρχίσουν και πάλι οι εισαγωγές, θα ξαναέρθουν οι τουρίστες που έφυγαν, και με λίγα λόγια, θα επιστρέψουμε στις αρχές Ιανουαρίου 2015, αλλά αυτή τη φορά όχι με την μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά με την ‘’πρώτη φορά Αριστερά’’ κυβέρνηση Τσίπρα.

Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την λογική του Τσίπρα. Εκ προοιμίου, ήξερε ότι προτείνοντας τα υπόψη μέτρα, θα έχανε την ‘’δεδηλωμένη’’των 151+ βουλευτών, όπως και έγινε. Και όχι μόνο από τις ‘’συνιστώσες’’ του, αλλά και από τον Καμμένο, εάν αυτός ήθελε να διατηρήσει την αξιοπιστία του, σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες. Τώρα έχει 147, και πάει λέγοντας…

Διαπίστωσε το ‘’ντουβάρι’’ που έβλεπε απέναντι, από την μεριά των τοκογλύφων, και σαν ευφυής άνθρωπος, κατάλαβε ότι δεν θα υποχωρούσαν. Γιατί άλλωστε ?

Φοβήθηκε να έρθει σε οριστική ρήξη με τους τοκογλύφους, ίσως θεωρώντας ότι θα ερχόταν η συντέλεια του κόσμου, ίσως πάλι δεν ήθελε να είναι ‘’ο πρωθυπουργός της δραχμής’’ με όσα συνεπάγεται. Και ακόμα, ίσως δεν ήθελε να πιστωθεί η ‘’αριστερά’’ την προδιαγραφόμενη επόμενη ημέρα.

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να κάνει την μεγαλύτερη ‘’κωλοτούμπα’’ των τελευταίων 6 ετών, προτείνοντας μέτρα ‘’βούτυρο στο ψωμί’’ των ακραιφνών μνημονιακών ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), προδιαγράφοντας το επόμενο μνημόνιο, πολύ σκληρότερο από τα προηγούμενα. Εάν δεν έκανε αυτό, το μόνο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να πεί στους τοκογλύφους ‘’να πάνε να γ…’’, με όσα αυτό θα είχε σαν επακόλουθα. Δεν είχε όμως τα κότσια να το κάνει. Άλλος ένας, που βυθίζει ακόμα πιο πολύ την Ελλάδα στην άβυσσο της παγκοσμιοποίησης, της άκρατης λιτότητας, της γερμανοκρατίας. Δεν είχε τα κότσια για τίποτα περισσότερο.

Από το πρωί, τα ΜΜΕ μας έχουν ‘’πρήξει’’ με τις αναλύσεις της προηγούμενης και της επόμενης ημέρας, με τους γνωστούς ‘’μα’ι’ντανούς’’προσκεκλημένους, και προσπαθούν να μας πείσουν, ότι ΤΩΡΑ το επόμενο μνημόνιο το επέλεξε ο Ελληνικός Λαός. Ποιος Ελληνικός Λαός, του83% ή του 61% ? Φτάσαμε αισίως στο 144%, προς δόξαν της Δημοκρατίας. Εντάξει λοιπόν, μπορούμε πλέον ήσυχοι, να επιστρέψουμε στην πολυθρόνα και τον καναπέ μας, αφού, από ό τι φαίνεται, και πάλι την… γλυτώσαμε !

Ίσως κάποιοι θα σκεφτούν, ότι θα προτιμούσα την άρνηση. Ναι, ψυχολογικά, ηθικά και εθνικά, θα την προτιμούσα. Όχι την άρνηση της ‘’κόκκινης παντιέρας’’ που μόνο αυτό ξέρει να λέει. Την λογική άρνηση, με συγκεκριμένα και αποφασιστικά επόμενα βήματα, χωρίς παλινωδίες, χωρίς δισταγμούς. Τότε, θα θεωρούσα τον Τσίπρα ΗΓΕΤΗ, που όμως, εκτός από έξυπνος άνθρωπος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ !

Προσωπικά, η τωρινή εξέλιξη με συμφέρει, κρίνοντας με την λογική του ‘’να την βγάλουμε σήμερα και βλέπουμε…’’. Πολύ φοβάμαι όμως, ότι αν όχι τα παιδιά μας που είναι μεγάλα πλέον, τα εγγόνια μας θα έχουν υποχρεωτική γλώσσα τα γερμανικά, στα οποία και θα συντάσσονται τα επίσημα έγγραφα.

Ποιες θα είναι οι επόμενες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή του τόπου, με την εθελούσια υποβάθμισή μας από ‘’γκαρσόνια της Ευρώπης’’ σε ‘’Λαντζιέρες της Ευρώπης’’?
Πιθανολογώ τα παρακάτω.

Α. Αποδοχή της … συμφωνίας από τους τοκογλύφους, με διαφοροποίηση κάποιων ‘’μέτρων’’ προς το δυσμενέστερο.
Β. Εξασφάλιση προσωρινής ρευστότητας.
Γ. Αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση.
Δ. Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση κάποιων ‘’συνιστουσών’’ του.
Ε. Συμφωνία για συμμετοχή στην κυβέρνηση του ‘’Ποταμιού’’, εάν βγαίνουν τα…κουκιά.
ΣΤ. Σε περίπτωση που τα κουκιά δεν βγαίνουν, παραίτηση της κυβερνήσεως και πάμε για εκλογές, για νέα κυβέρνηση με ολοκαίνουριο μνημόνιο. Αυτή είναι και η επιδίωξη του υπολοίπου της ΝΔ, που έχει ακόμα κάποιο υπολογίσιμο αριθμό βουλευτών.

Τι από όλα αυτά θα γίνει, θα το δείξουν οι επόμενες μέρες.

Όσο για εμένα, προτιμώ να γυρίσω στον καναπέ μου ! Ίσως πάρω και κανένα ύπνο, ίσως και ονειρευτώ μια διαφορετική Ελλάδα, την Ελλάδα που θέλω, μέχρι να ξυπνήσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.