Ετικέτες

16.7.15

ΠΑΤΕΡ, ΗΜΑΡΤΟΝ...


Σχόλιο Κροστάνδης: Ας κηρύξουμε Νινευιτική μετάνοια στα κρυφά και καλός Θεός μας θα μας το αποδώσει φανερά!

Αδελφοί μου τούτες τις δύσκολες ώρες που περνούμε ας μην ξεχνάμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Ο Θεός των Ελλήνων, αλλά και ολάκερου του κόσμου, είναι εδώ και στέκει συμπονετικά δίπλα μας σε όλους μας και αγωνιά για μας, αγωνιά για την σωτηρία μας, που εμείς οι άνθρωποι την αφήσαμε σε μια γωνιά ορφανή λες και δεν την γέννησε πατέρας .

Σε αφήσαμε Κύριε σε λησμονήσαμε σε πικράναμε! Μήπως δεν ήσουν μαζί μας σε κάθε βήμα που κάναμε; Μήπως ήσουν χαμένος από τις τόσες δυσκολίες που είχαμε κάνοντάς μας να θωρούμε τη μέρα νύχτα και να μην σε αναγνωρίζουμε; Μήπως πιστεύαμε όλα αυτά τα χρόνια σε έναν Θεό κατασκευασμένο και ξενόφερτο για τα δικά μας μέτρα; Μήπως δεν ήσουν εσύ που στοργικά μας σήκωνες όρθιους απ΄της παρακοής την πτώση!

Αλίμονο Κύριε! Μακριά από εμάς τους χοϊκούς κάθε τέτοια σκέψη!

Μα να... Συγχώρα μας που από αδυναμία και θέλημα τραβούμε το χέρι μας από το δικό σου και να τα αποτελέσματα! Εγωισμός και γινάτι, ενός κακού μύρια έπονται. Σε ξεχάσαμε και λοξοδρομήσαμε παίρνοντας τον δρόμο τον εύκολο τον ίσιο. Δεν θέλαμε τον δύσκολο δρόμο, την σωστική ανάβαση, την θλίψη άλλα και την θεϊκή παρηγοριά. Ζητήσαμε να ανέβουμε ψηλά στην Βαβέλ, της ηδονής τον πύργο! Δεν μάθαμε από την παρακοή των προγόνων μας! Δεν μάθαμε από τις πτώσεις μας, τα λάθη μας! Και εσύ Κύριε γλυκύτατος και σπλαχνικός με φάρμακα τις δοκιμασίες, μας γιάτρευες και μας γιατρεύεις από τον πόνο της αμαρτίας.

Σήκωσε μας και πάλι "παραβιάζοντας" την ελευθερία μας τράβα μας κοντά σου, γιατί εσύ είσαι η μόνη  αλήθεια, η τέλεια ελευθερία, κανε μας να σε αγαπήσουμε αληθινά, κάνε μας να δεχτούμε το άγιο θέλημά σου, ΟΧΙ όπως θέλουμε εμείς, αλλά όπως θέλεις εσύ!

Διώξε μας το σκότος που μας περιβάλει  την σύγχυση του μυαλού μας, βοήθησε μας να αγαπήσουμε τον διπλανό μας και να παρηγορήσουμε τον πονεμένο φώτισε τους άρχοντες μας να διοικούν με σύνεση και φόβο Θεού. Φώτισε και ενίσχυσε τους εκκλησιαστικούς μας ηγέτες να ποιμαίνουν τον λαό με αγάπη και ταπείνωση, όπως και ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ. Προστάτεψε την Πατρίδα μας,  που τόσοι μάρτυρες έχυσαν το άγιο αίμα τους σ΄αυτές τις πέτρες, από εχθρούς που βάλθηκαν να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης! Δώσε μας  Ηγέτες εμπνεόμενους από σένα  να οδηγήσουν την πολύπαθη Πατρίδα μας σε απάνεμο λιμάνι.

Κύριέ μου και Θεέ μου κλείνουμε ταπεινά το γόνυ σε εσένα Τριάδα ομοούσιος και  αχώριστος

"ΠΑΤΕΡ, ΗΜΑΡΤΟΝ..."

ένας άσημος γεωργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.