Ετικέτες

29.6.15

ΑΛΛΑΞΕ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΦΥΛΟ, ΑΛΛΑ Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ.. ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΕ

φοτο

ΣΧΟΛΙΟ ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Πόσο ανόητοι είμαστε αν νομίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες... Κούνια που μας κούναγε... Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη δημοσιότητα έχει πάρει στην Αμερική η περίπτωση του τρανσέξουαλ Fallon Fox, ο όποιος γεννήθηκε άντρας αλλά έκανε εγχείρηση φύλου γιατί πίστευε πως είναι θηλυκού γένους και έγινε γυναίκα.

Σαν γυναίκα λοιπόν και επειδή της άρεσαν τα αθλήματα, αποφάσισε να πάρει μέρος σε γυναικείους αγώνες πάλης των MMA, (Mixed Martial Arts). Οι μεικτές πολεμικές τέχνες (Αγγλικά: mixed martial arts, συντομογραφία: M.M.A.), είναι ένα μαχητικό άθλημα πλήρους επαφής, (full contact), που επιτρέπει τη χρήση τόσο των χτυπημάτων όσο και των λαβών, είτε από όρθια θέση είτε από το έδαφος. Συμπεριλαμβάνει πολλά μαχητικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες.

Έτσι η γυναίκα πια Fallon Fox, ανέβηκε στο ρινγκ για να αντιμετωπίσει την αντίπαλο της, Tamikka Brents, σαν γυναίκα εναντίον γυναίκας. Ο Fallon Fox όμως που ήταν γυναίκα αλλά στην φύση του είχε τα αντρικά γονίδια, της επιτέθηκε σαν άντρας και την χτύπησε σχεδόν μέχρι θανάτου. Ένα βίντεο τραβηγμένο από έναν οπαδό κοντά στην αρένα δείχνει τον Φόξ να της ρίχνει αρκετές δυνατές γονατιές στο πρόσωπο και στον κορμό της Μπρέντς στην αρχή του αγώνα. Σύντομα η Μπρέντς γύρισε την πλάτη της για να αποφύγει τις αγκωνιές και γροθιές διάρκειας 45 δευτερολεύτων, (πολλές από τις οποίες μπλόκαρε με τα χέρια και τα μράτσα της), πριν ο διαιτητής σταματήσει την πάλη. Μαζί με το κατεστραμμένο οφθαλμικό της ιστό για τον οποίο χρειάστηκε επτά συνδετήρες, η Μπρέντς υπέστη και εγκεφαλική διάσειση.

Σε μια συνέντευξη μετά τον αγώνα η Μπρέντς είπε στην Whoa TV ότι, «Έχω πάλεψει με πολλές γυναίκες και ποτέ δεν ένοιωσα τη δύναμη την οποία ένοιωσα σε αυτήν τη μάχη. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν ένοιωσα ποτέ τόσο εξουθενωμένη στη ζωή μου, αν και είμαι απίστευτα ισχυρή γυναίκα. Η λαβή του ήταν διαφορετική» και πρόσθεσε, «Συνήθως μπορούσα να κινηθώ στο σφίξιμο εναντίον άλλων γυναικών αλλά στου Fox το σφίξιμο δεν μπορούσα να κουνηθώ καθόλου».

Έγινε μεγάλο θέμα και αποκαλύφτηκε ότι η αντιπαράθεση σχετικά με το φύλο του Φόξ δεν ήταν καινούργια. Τον Μάρτιο του 2013 μετά από μια νίκη με ένα νοκαουτ 39 δευτερολέπτων, αποκαλύφτηκε ότι ο Φόξ είχε ομολογήσει για πρώτη φορά για την εγχείρηση αλλαγής φύλου την οποία έκανε το 2006.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο ερευνητή Geoffrey Grider, που έκανε γνωστό το θέμα σε όλη την Αμερική, «Δεν υπάρχει διαθέσιμη εγχείριση που να σου αλλάξει ριζικά το φύλο. Θέλεις δεν θέλεις είσαι αυτό που γεννήθηκες. Οι άντρες οι οποίοι γίνονται τρανσέξουαλ και μετατρέπονται παρά φύση στο να είναι γυναίκες, εξακολουθούν να είναι άντρες με όλο το DNA, τεστοστερόνη και σωματική δύναμη που συνοδεύονται με αυτό. Με το να επιτρέπουμε σε έναν άντρα να αποκαλεί τον εαυτό του γυναίκα και ακολούθως να του επιτρέπεται συμπεριφέρεται σαν γυναίκα ισοδυναμεί με εγκληματική συμπεριφορά».

Άλλος ένας μύθος για τους τρανσέξουαλ που καταρρίπτεται με εντυπωσιακό πράγματι τρόπο και με επικύνδινες παρενέργειες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.