Ετικέτες

3.5.15

Ζούμε τόσο, όσο επικοινωνούμε με τον Θεό και η Κοινωνία με τον Θεό συμβαίνει μέσω της προσευχής!


Απορρίπτοντας την πίστη στην Ανάσταση, ο άνθρωπος καταδικάζει τον εαυτό του στον θάνατο. Και η αυτοκαταδίκη αυτή είναι η πραγματική φύση της απογνώσεως. Δεν είναι καθόλου εκπληκτικό ότι ολόκληρος ο κόσμος τώρα βυθίζεται διαρκώς βαθύτερα στην απόγνωση. (Αρχιμ. Σωφρόνιος)


Το πάθος που επιτρέπεται από τον Θεό οδηγεί τον άνθρωπο στον δρόμο, τον οποίο βάδισε πριν από μας ο Χριστός. Το πάθος είναι μεγάλο μυστήριο. Μόνο δι’ αυτού ο άνθρωπος ξεφεύγει από την πνευματική αναισθησία αυτής της ζωής. Χωρίς το πάθος δεν υπάρχει δρόμος προς τον Θεό. Ο πόνος βοηθά τον άνθρωπο να μην πνιγεί στην προσωρινότητα. (μοναχός Μητροφάνης Χιλανδαρινός) 



Οι ψυχές οι πεπονημένες, οι ταλαιπωρημένες, που ταλαιπωρούνται από τα πάθη τους, αυτές κερδίζουν πολύ την αγάπη και την χάρη του Θεού. Κάτι τέτοιοι γίνονται άγιοι και πολλές φορές εμείς τους κατηγορούμε. (Γέροντας Πορφύριος)



Η ζωή χωρίς προσευχή, χωρίς κοινωνία με τον Θεό είναι μόνο παρατεινόμενο για χρόνια ταξίδι προς το αναπόφευκτο τέλος, αργός θάνατος, «ζωή νεκρωμένη», όπως εκφράζεται ο όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος. Ζούμε τόσο, όσο επικοινωνούμε με τον Θεό και η κοινωνία με τον Θεό συμβαίνει μέσω της προσευχής.(Μητροπολίτης Ιλαρίων Αλφέγιεφ)



Όλες οι δυστυχίες των ανθρώπων προέρχονται από το ότι δεν μπορούν να παραμένουν σε ησυχία στο προσωπικό τους δωμάτιο. (Πασκάλ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.