Ετικέτες

23.4.15

Απίστευτη δύναμη ψυχής!

MAICKEL+MELAMED
Σχόλιο του sports.amea: Στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας έχουμε ακούσει κάθε δικαιολογία να μην λαμβάνουν μέρος Α.με.Α με βαριές αναπηρίες γιατί υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσουν ή να καθυστερήσουν τον τερματισμό και κάθε πιθανό και απίθανο ισχυρισμό ! και μετά αναρωτιόμαστε γιατί στο εξωτερικό μας χαρακτηρίζουν υποανάπτυκτους...!

Πριν από λίγες ώρες τερμάτισε ο τελευταίος δρομέας του μαραθώνιου της Βοστόνης. Ο 39χρονος Μάικελ Μελάμεμπ ο οποίος πάσχει από μυϊκή δυστροφία ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 20 ώρες!

mezos@sportsfeed.gr


Ένας καθηγητής από τη Βενεζουέλα ο οποίος θέλει να εμπνεύσει τη νεολαία της χώρας του να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και να μην τα παρατάει ποτέ, όποια και αν είναι τα εμπόδια, είναι η μεγαλύτερη ιστορία του μαραθωνίου της Βοστόνης. Ο Μελάμεμπ, ο οποίος όταν ήταν μικρός επισκέφτηκε νοσοκομείο της Βοστόνης εξαιτίας της μυικής δυστροφίας (μυοπάθεια η οποία αποδυναμώνει τους μύς που κινούν το ανθρώπινο σώμα), ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο σε 20 ώρες προκαλώντας τεράστια συγκίνηση στους Βοστονέζους. Μάλιστα η ιστορία του έγινε γνωστή μέσω του twitter και αρκετοί ήταν αυτοί που μόλις το πληροφορήθηκαν πήγαν στη γραμμή του τερματισμού παρά τη βροχή για να υποδεχθούν τον τελευταίο δρομέα του αγώνα. «Η βροχή, η απόσταση, το κρύο. Σήμερα τα ξεπέρασα όλα γιατί ήμασταν ομάδα. Η ανθρώπινη δημιουργικότητα, η ανθρώπινη μαγεία εμφανίζεται πάντα» δήλωσε ο 39χρονος μόλις ολοκλήρωσε τον 5ο μαραθώνιο της ζωής του. Έχοντας βάλει στόχο τους έξι μεγάλους, αγωνίστηκε και τερμάτισε σε Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Σικάγο, Τόκιο, Βοστόνη και πλέον του λείπει μόνο του Λονδίνου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.