Ετικέτες

20.2.15

The Guardian: Η Ρωσία κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων και ειδικά των Ελλήνων

rusia
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Η «αναγεννημένη» Ρωσία,  αυξάνει συνεχώς την επιρροή της πολιτικής και  κοινωνικής γνώμης σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, γράφει αγγλική έκδοση του The Guardian.

Με αφορμή την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στην Βουδαπέστη στην  Ουγγαρία, η αγγλική εφημερίδα τονίζει  ότι πολλοί  Ευρωπαίοι κάτοικοι ευνοούν την ανάπτυξη των σχέσεων με την Ρωσία,  σημειώνοντας ότι, παρά τις επικρίσεις των δυτικών μέσων ενημέρωσης, η ρωσική θέση για το ουκρανικό ζήτημα, υπερισχύει, και η άποψη του Κρεμλίνου καταφέρνει  να κερδίσει την εμπιστοσύνη των  ευρωπαϊκών λαών. «Οι Ούγγροι  συγκεκριμένα διακατέχονται από  προκαταλήψεις  όσον αφορά τους Ρώσους , αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνθρωποι είναι ευτυχείς για το γεγονός της ρωσικής επιστροφής»,  δήλωσαν κάτοικοι στην Βουδαπέστη.
Πολύ καλή σχέση διαθέτει ο  Ρώσος πρόεδρος με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν. Όταν ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζον Μακέιν πέρυσι κατηγόρησε  τον Ούγγρο Πρωθυπουργό για  αναφανδόν «φιλο-ρωσική θέση», ο Orban δήλωσε: «Δεν με νοιάζει τι νομίζετε. Εσείς δεν μας δίνετε σημασία καθόλου. Η σχέση με την Ρωσία  οφείλεται σε θέματα ενέργειας. Με την  Γερμανία η σχέση μας αφορά στην δημιουργία θέσεων εργασίας» , γράφει η εφημερίδα.
Ωστόσο, η επιρροή του Κρεμλίνου μπορεί να εντοπιστεί πολύ πέρα από τα σύνορα της Ουγγαρίας. Οι Ρωσικές θέσεις υποστηρίζονται  στην Γαλλία, από την ηγεσία του κόμματος του «Εθνικού Μετώπου» της Ζαν Μαρί Λεπέν.
Στην Ελλάδα, η Ρωσία έχει στενότατους δεσμούς με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας στενός «στρατιωτικός και οικονομικός σύμμαχος» της Ρωσίας.
Στην Ουγγαρία, ο Ρώσος Πρόεδρος  υπέγραψε  δύο συμφωνίες  για την κατασκευή της πέμπτης και έκτης μονάδας του πυρηνικού σταθμού «Παξ», και για την προμήθεια αντιδραστήρων VVER-1200 με  ρωσική τεχνολογία. Η σύμβαση (μελέτη, προμήθεια, κατασκευή) των δύο νέων μονάδων ισχύος, θα επιλύσουν το πρόβλημα για τα επόμενα 12 χρόνια. Η δεύτερη συμφωνία  ρυθμίζει τους όρους της λειτουργίας  του μελλοντικού πυρηνικού σταθμού, και των πυρηνικών καυσίμων.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πούτιν στην Ουγγαρία, είχε  επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο Janos Ader. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζήτησαν την συνεργασία των δύο χωρών στο πρόγραμμα κατασκευής του αγωγού «Turk Stream», αλλά και για την τύχη της σύμβασης του φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostgama.gr, η Ρωσία πράττει  στην Ευρώπη, αυτό ακριβώς που είχαν πράξει οι Αμερικανοί με το σχέδιο Μάρσαλ. Προσφέροντας στους Ευρωπαίους, ανοικοδόμηση,  φτηνή ενέργεια, ασφάλεια, σεβασμό των υφιστάμενων συνόρων, και προπάντων ΜΠΙΖΝΕΣ πολλές μπίζνες, για την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Το Κρεμλίνο σε συνεργασία με το Πεκίνο  αλώνουν στην κυριολεξία την  Ευρώπη, μια «Φεουδαρχική ένωση κρατών υποτελών»,  που ενώ είχαν όλα τα απαραίτητα προσόντα να γίνουν μια υπερδύναμη,  κατέληξαν όλα  να γίνουν φέουδα του Βερολίνου, με  την εφαρμογή σε όλη την ήπειρο της PAX GERMANA.
Ένα από αυτά τα μικρά κράτη, η μικρή  Ελλάδα, σύμφωνα με πολλούς Ευρωπαίους, κοιτώντας το δικό της συμφέρον , έκανε  μπίζνες εδώ και μερικά χρόνια με Κινέζους και Ρώσους πριν από πολλούς άλλους Ευρωπαίους. Μια μικρή χώρα που πρόσφατα θύμισε στο « ιερατείο του Μέτερνιχ» που έχει έδρα τις Βρυξέλλες , ότι είναι « βάρβαροι», όσοι αιώνες και εάν περάσουν, υπενθυμίζοντας  τους με τον καλύτερο τρόπο ότι, η επανάληψη της δημιουργίας μιας ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε μια «ΝΕΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ». Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, το μόνο εξακριβωμένα αληθές , και το μόνο που αναμένεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.