Ετικέτες

17.2.15

Άρθρο του Paul Krugman: "Athenae Delenda Est" (Πρέπει να καταστραφεί η Αθήνα)


σχόλιο Γ.Θ : Οι ευρωπαίοι υποτελής της Άντζελα Χίτλερ είναι πραγματικά όμοιοι των προγόνων τους που αντί να πολεμήσουν το ράιχ παλικαρίσια, σαν τους Έλληνες και τους Ρώσους, το προσκύνησαν και το προσκυνούν. Βάλθηκαν να μας καταστρέψουν αλλά αργά ή γρήγορα θα βρεθούν μπροστά στο φάσμα της δικής τους καταστροφής. Της καταστροφής αυτού του καρκινώματος που λέγετε Ε.Ε και που το μόνο που παράγει είναι ομοφυλοφιλικούς νόμους, αθεΐα και θεοποίηση της μετανάστευσης.

"Athenae Delenda Est" (Πρέπει να καταστραφεί η Αθήνα), γράφει ο Αμερικανός οικονομολόγος Paul Krugman σε άρθρο του στους New York Times αμέσως μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών στο Eurogroup. 

«Είναι εκπληκτικό και δεν το λέω με την καλή έννοια», γράφει ο οικονομολόγος και επισημαίνει ότι οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών διακόπηκαν μετά την απόρριψη του προσχεδίου του Eurogroup από την Ελλάδα, το οποίο η ελληνική πλευρά περιέγραψε ως απαράδεκτο. 

Ο ίδιος εκτιμά ότι η φράση κλειδί είναι η παρακάτω: Oι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να εξασφαλίσουν τα κατάλληλα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα και την χρηματοδότηση προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα ρου χρέους, βάσει των στόχων που συμφωνήθηκαν στην ανακοίνωση του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012. Επιπλέον ενδεχόμενα νέα μέτρα πρέπει να χρηματοδοτηθούν και να μην θέτουν σε κίνδυνο την χρηματοπιστωτική σταθερότητα. 

Σύμφωνα με τον Κrugman δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Τσίπρας και η παρέα του να υπογράψουν ένα τέτοιο προσχέδιο, γεγονός που κάνει κάποιον να απορεί τι πίστευαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ότι έκαναν. 

«Πιστεύω ότι είναι πιθανό να είναι απλά ανόητοι και να μην καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα του 2015 δεν είναι σαν την Ιρλανδία του 2010 και αυτού του τύπου οι εκβιασμοί δεν θα έχουν αποτέλεσμα». 
Εναλλακτικά, ο Krugman εκτιμά πως το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι έχουν αποφασίσει να οδηγήσουν την Ελλάδα στο γκρεμό. 

«Από το να της δώσουν περισσότερο χώρο, προτιμούν να δουν την Ελλάδα να οδηγείται σε χρεοκοπία και πιθανότατα εκτός ευρώ, ώστε η οικονομική της κατάρρευση να αποτελέσει μάθημα και σε όποιον άλλο σκέφτεται να ζητήσει οικονομική ανακούφιση. Πρόκειται για την πρακτική της «Καρχηδόνιας ειρήνης» που επέρχεται μέσω της συνολικής καταστροφής του εχθρού, με τον ίδιο τρόπο που η Γαλλία προσπάθησε να επιβληθεί στη Γερμανία μετά το Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο». 

Η έλλειψη σοφίας είναι εκπληκτική και τρομακτική, καταλήγει στο άρθρο του ο Krugman.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.