Ετικέτες

27.2.15

Mωρό ρινόκερος θέλει αγκαλιά για να κοιμηθεί !


Ένα μωρό ρινόκερος, ο Gertije, βρέθηκε κοντά στη νεκρή μητέρα του να κλαίει απαρηγόρητα. Η μητέρα του έπεσε θύμα λαθροκυνηγών, στην Νότια Αφρική, οι οποίοι την σκότωσαν με σκοπό να πάρουν το κέρατο της. Το μικρό ρινοκεράκι βρέθηκε σε κατάσταση σοκ από διασώστες-ήρωες του κέντρου Hoedspruit Endangered Species Centre. Το ζωάκι αυτό από τότε δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνο του, με αποτέλεσμα το βράδυ να κοιμάται με την επιμελήτρια του κέντρου Christo Schreiber, αλλά και ένα πρόβατο το οποίο λειτουργεί ως παρένθετη μητέρα.




Οι διασώστες του κέντρου δήλωσαν ότι όταν έφτασαν στο σημείο που βρέθηκε το μωρό και η μητέρα του, το θέαμα ήταν τρομερό, “το μικροσκοπικό ζώο δεν άφηνε τη μητέρα του και έκλαιγε ασταμάτητα για αυτήν…” Ακόμη και σήμερα ο μικρός ρινόκερος συνεχίζει να κοιμάται με άλλους αφού φοβάται και δεν μπορεί να μείνει μόνος του. Να σημειώσουμε ότι αναρρώνει γρήγορα και είναι καλά στην υγεία του.


Περισσότεροι από 1.000 ρινόκεροι σκοτώθηκαν μέσα στο 2014 στην Νότια Αφρική, η οποία φιλοξενεί την πλειοψηφία των ρινόκερων που διασώζονται. Η ζήτηση σε κέρατα ρινόκερου έχει εκτοξευθεί, αφού ειδικά στις αγορές της Ασίας, θεωρούνται σύμβολα κύρους και πιστεύουν ότι διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες, μολονότι δεν υπάρχουν αποδείξεις γι΄αυτό. Στο βωμό του κέρδους ισοπεδώνονται τα πάντα, η ζωή των ζώων δεν έχει καμία σημασία, ενώ αντιμετωπίζονται ως προϊόν εκμετάλλευσης και τίποτα περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.