Ετικέτες

22.1.15

Επώνυμοι "ζητούν" την επιστροφή του τέως βασιλιά


Σχόλιο: Αν ήταν για τον Άγιο Ιωάννη τον Βατάτζη όλοι οι χριστιανοί θα είμασταν βασιλικοί...

Μέσω σελίδας στο facebook "ψηφίζουν" ψωμί κι ελιά και Κώτσο Βασιλιά...


Της ΣΤΕΛΛΑΣ ΝΟΒΑΚΗ-Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πριν από περίπου 40 χρόνια η πλειοψηφία των Ελλήνων είχε πάρει την απόφαση να πει «όχι» στον βασιλιά Κωνσταντίνο, αλλάζοντας το πολίτευμα της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας σε Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. 

Το σύνθημα «Ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά» δεν φάνηκε να εμπνέει τότε, όμως κανείς δεν περίμενε ότι η Ελλάδα θα επέστρεφε στο «Ψωμί κι ελιά», και μάλιστα κάποιοι, πολλοί στην προκειμένη περίπτωση, θα αναζητούσαν και πάλι τον βασιλιά… Κώτσο. 

Για πολλά χρόνια βασιλόφρονες και εθνικιστές αναγκάστηκαν να «εγκλωβιστούν» σε αστικά κόμματα, όπως η Ν.Δ., ο ΛΑΟΣ κ.ά., ή να φτιάξουν δικές τους, μικρές ως επί το πλείστον, κομματικές στέγες. Δειλά στην αρχή και με τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν γραφικοί, δεν επιθυμούσαν να έχουν δημόσιο λόγο. Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η τεχνολογία και το facebook τούς έδωσαν την ευκαιρία να εκφραστούν.

Ο Κωνσταντίνος και η οικογένειά του επέλεξαν μέσα από το lifestyle που ακολουθούν να ελαφρύνουν την εικόνα τους και να κρατήσουν μόνο λίγη από τη χρυσόσκονη της εποχής κατά την οποία ζούσαν στην Ελλάδα ως βασιλική οικογένεια, προβάλλοντας μόνο το προφίλ του φιλέλληνα, που αγαπάει την Ελλάδα ως τουρίστας και -γιατί όχι;- ως μόνιμος κάτοικος. Μακριά από πολιτικές παρεμβάσεις, ίντριγκες και, κυρίως, πολιτικό λόγο, ο Κωνσταντίνος ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο ότι η πολιτική τον ενδιαφέρει ως πολιτικό ον, όχι όμως η ανάμειξή του στις εξελίξεις της Ελλάδας. Η στάση του αυτή ουκ ολίγες φορές αμφισβητήθηκε και συχνά ο ξένος και ο ελληνικός Τύπος εμφάνιζαν την επιστροφή του στα πολιτικά δρώμενα της χώρας ως δεδομένη, ωστόσο από διαφορετικό ρόλο και πόστο, αφού το πολίτευμά μας ήταν και είναι μια υπόθεση που έχει ξεκαθαρίσει οριστικά.



Το «Ναι στη Βασιλευόμενη Δημοκρατία» είναι μία από τις αρκετές ομάδες στο facebook στις οποίες μπορεί να συναντήσει κανείς πολλά πρόσωπα-έκπληξη

Οσο οι «300» της Βουλής έψαχναν τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών για να εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο facebook πάνω από 3.500 άτομα έλεγαν «Ναι στη Βασιλευόμενη Δημοκρατία». Στη σχετική σελίδα του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης ξαφνιάζεται κανείς από τις προσωπικότητες που συναντάει και που έχουν δηλώσει ότι τουλάχιστον τους «αρέσει». Ανάμεσα στα 3.500 μέλη εύκολα ανακαλύπτει κανείς απλούς, καθημερινούς ανθρώπους, νοικοκυρές, άνεργους, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, ακόμη και πολιτικούς. Κυρίως Νεοδημοκράτες, πολιτευτές, αλλά και εκπροσώπους του ΛΑΟΣ και των ΑΝ.ΕΛ. και, φυσικά, μέλη της Χρυσής Αυγής. Το «Ναι στη Βασιλευόμενη Δημοκρατία» είναι μία από τις αρκετές ομάδες στο facebook στις οποίες μπορεί να συναντήσει κανείς πολλά πρόσωπα-έκπληξη. 

Η σελίδα ενημερώνει από την αρχή τα μέλη της με ένα πρώτο μήνυμα-γνωριμίας, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στην Ελλάδα του σήμερα πρέπει να αφήσουμε τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά, ενωμένοι, για να χτίσουμε ένα σύγχρονο και δυνατό έθνος. Αυτή την ενότητα των Ελλήνων που χρειαζόμαστε μόνο ο βασιλέας και ο θεσμός της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας, με ενισχυμένες αρμοδιότητες, μπορεί να την εξασφαλίσει». 

Ξαφνιάζει, για παράδειγμα, ότι ανάμεσα σε αυτούς που ενδιαφέρονται για τη σελίδα συναντάει κανείς τον επιχειρηματία Θεόδωρο Βάρδα, τον γιο πρώην υπουργού της Ν.Δ., Διονύση Παπαδόγγονα, πολιτευτή της Ν.Δ., τον δικηγόρο Στέλιο Σούρλα, τη Λυδία Μουζάκα, μέλος του κόμματος Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες του Γ. Χατζημαρκάκη και άλλους, όπως καθηγητές πανεπιστημίου, εργαζόμενους σε ελληνικούς κυβερνητικούς οργανισμούς, αλλά και απόστρατους ή εν ενεργεία ένστολους. Ο μεγαλύτερος αριθμός των μελών είναι από Μακεδονία και Πελοπόννησο, αν και πολλοί εκτιμούν ότι η καρδιά των βασιλοφρόνων χτυπά στη Θεσσαλία. Πρόσωπα που συνδέονται με τον φιλοβασιλικό χώρο, αλλά και στελέχη των πολιτικών σχηματισμών δεξιότερα της Ν.Δ. θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η ίδρυση ενός νέου φορέα που θα ξεκινήσει από την πόλη της Λάρισας, σημείο συνάντησης πολλών μελών φιλοβασιλικών οργανώσεων.


Υπάρχουν πάνω από 400 επίσημες ιστοσελίδες νοσταλγών του βασιλιά και της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας στην Ελλάδα και χιλιάδες blogs.

«Βροχή» από likes στα social media

Σε περιόδους κρίσης, ο Κωνσταντίνος εμφανιζόταν πάντα, είτε από τα ΜΜΕ είτε από νοσταλγούς… ως ο «από μηχανής θεός», που θα μπορούσε να φέρει τη λύση, τη λύτρωση, τις ισορροπίες, τη δικαίωση… Σήμερα το σενάριο της επιστροφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ελλάδα και στην πολιτική σκακιέρα της χώρας είναι πιο κοντά από ποτέ. Η ανωνυμία του facebook και η αλλαγή των συνθηκών στη χώρα, με την πολιτική ρευστότητα να εξακολουθεί να αποτελεί τη δαμόκλειο σπάθη ενόψει και των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, έχουν ωθήσει χιλιάδες ανθρώπους να εκφράσουν αρχικά τον θαυμασμό τους στο πρόσωπο του τέως βασιλιά, αλλά και την «αναγκαιότητα» της επιστροφής του στην Ελλάδα με πολιτικό ρόλο. Με ένα γρήγορο σερφάρισμα στο Διαδίκτυο ανακαλύπτει κανείς . Αυτό, όμως, που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι σχεδόν τα διπλάσια προφίλ που έχουν δημιουργηθεί στο facebook στο όνομα της βασιλείας και του Κωνσταντίνου. Ολες οι σχετικές σελίδες είναι ενεργές, με καθημερινές αναρτήσεις, που πότε αναπολούν, πότε επιχειρούν να καταγράψουν ένα μέρος της τότε ιστορίας και πότε με διάθεση διδαχής ή αυστηρής κριτικής να συστήσουν στους νεότερους να γνωρίσουν τα «θετικά» της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας. Τα likes πέφτουν «βροχή» και οι νέοι φίλοι αυξάνονται κατά εκατοντάδες καθημερινά.

8 σχόλια:

  1. Να δεις που στο τελος θα φερουν τον Βασιλια
    Αγιος π.Παισιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΚΑΡΙ ΑΜΗΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Baloo

    Αν είναι να έρθει ο Ιωάννης Βατάτζης ή ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος καλώς να ορίσουν , άν όμως μιλάμε για τον Γερμανοδανεζο... - κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο - , τότε μιά χαρά είναι εκεί που βρίσκεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά ότι πει ο Θεός. Αν είναι να ρθει το ποθούμενο με βασιλιά να έρθει ,αν όχι τότε να μην έρθει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλυτεροι ειναι τοσοι αθεοι αριστεροφρονες προεδροι που ειχαμε; που μας στοιχιζουν εσαει με τις οικογενειες τους-το λεω αυτο γιατι τοτε με το δημοψηφισμα ελεγαν οτι στοιχιζει ο βασιλιας- εχει αλλωστε και τη μαρτυρια του Αγ. Παϊσιου: "ειναι ευλαβης, ειναι καλος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απιστευτο!! Αντι να παμε προς τα εμπρος θα παμε Πισω? Πρεπει να εχωμε τους Γερμανους στο κεφαλη των Ελληνων? Ολα τα εχωμε Ο βασιλιας μας μασ χρειαζετα για να αφ'αιμαξει οτι λιγο εχει μεινη απο την καημενη την πατριδα? Ελεος!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστεύω στον άνθρωπο Κωνσταντίνο, όχι όμως στο Βασιλέα Κων/νο, γιατί δεν είναι ούτε Βατάτζης, ούτε Πούτιν ούτε καν αυτός που θα σώσει τη χώρα.Πιστεύω ότι θα βοηθήσει όταν παραστεί ανάγκη,μέχρις εκεί όμως, καθώς είναι γέρος και άρρωστος. Από την οικογένειά του μόνο ένας θα ήταν ικανός να Βασιλεύσει και αυτός δεν ενδιαφέρεται. Οι άλλοι που προαλείφονται για διάδοχοι απλά δεν κάνουν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι τα πράγματα αδελφέ . Και σε βλέπω πολύ ενημερωμένο .Ας μην ξεχνάμε πάντως πως οι βασιλιάδες Γερμανοδανοί ή όχι διπλασίασαν την Ελλάδα , ενώ ο Κωνσταντίνος δεν ήταν και κανένα βουτυρόπαιδο καθότι υπηρέτησε στον στρατό κανονικά , είχε στρατιωτική εκπαίδευση ,4 ντάν στο καράτε , αντιπαθούσε την δικτατορία , την οποία και προσπάθησε να ανατρέψει , και μην ξεχνάμε τον λόγο που σύσσωμοι όλοι οι πολιτικοί δεν τον θέλουν και δεν τον ήθελαν μέσα στα πόδια τους : Δεν ήθελαν να έχουν κάποιον πάνω από τα κεφάλια τους που να τους ελέγχει και να δίνουν λογαριασμό . ( για να αλωνίζουν ελεύθερα )και είδατε που μας έφεραν !

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.