Ετικέτες

12.1.15

Γιατί και πότε θα έλθει ο Αντίχριστος;


Γιατί όμως θα επιτραπεί να έλθει ο Αντίχριστος; Για να έλθει ο Αντίχριστος,πρέπει προηγουμένως να... το παραχωρήσει, να το επιτρέψει τούτο ο Παντοδύναμος Θεός. Θα το επιτρέψει όμως...

...για τους αμετανοήτους απίστους. Θα το επιτρέψει για την αμετανόητη αποστασία της ανθρωπότητος. Θα το επιτρέψει ώστε ν’ αποστομωθούν και ν’ αποδειχθούν αναπολόγητοι όλοι εκείνοι, που, ενώ δεν πιστέψανε στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, θα πιστέψουν και θα συνταχθούν, χωρίς δυσκολία, με τον Αντίχριστο. Θα επιτρέψει ακόμα τον ερχομό του κυρίως, για να λάμψουν οι Μάρτυρες της Πίστεως, ν’ αναδειχθούν οι ήρωες της Πίστεως, να δοκιμασθούν σ’ όλο το μεγαλείο της Πίστεως οι πραγματικοί Χριστιανοί, οι στρατιώτες του Χριστού.
Θα επιτρέψει τέλος τον ερχομό του Αντιχρίστου για να φανερωθεί η κακόβουλη απιστία των Εβραίων, που ενώ αρνήθηκαν τον αληθινό Σωτήρα θα πιστέψουν στον απατεώνα Αντίχριστο.

Πότε θα έλθει;

Ο χρόνος του ερχομού του Αντιχρίστου είναι άγνωστος. Τοποθετείται όμως, ο χρόνος αυτός, λίγο πριν από την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Εάν δεν «αποκαλυφθεί ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιός της απωλείας», ο Αντίχριστος δηλαδή, όπως λέγει και ο Απόστολος Παύλος, δεν θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία.

Ποιος όμως ξέρει πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία; Κι αυτός ο χρόνος είναι παντελώς άγνωστος: «Περί δε της ημέρας εκείνης και ώρας ουδείς οίδεν» (Ματθ. ΚΔ΄ 36), είπε ο ίδιος ο Κύριος. Απροσδιόριστος, λοιπόν, είναι ο χρόνος που θα έλθει και ο Αντίχριστος.

Πηγή: «Ο Αντίχριστος», Αρχ. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (Σελ. 10-11)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.