Ετικέτες

7.12.14

Κυριακή ΚΣΤ΄ (Ι΄ Λουκά): «...ήσασταν στο σκοτάδι, τώρα όμως ... είστε στο φως·»

Ξύπνα εσύ που κοιμάσαι,
αναστήσου από τους νεκρούς...

Ένα θαύμα που δεν έπρεπε να γίνει… Απαιτώ Παναγιά μου, το παιδί μου να γίνει καλά!


Το θαύμα, που θα εξιστορηθεί τώρα, δυστυχώς, όπως έδειξαν τα πράγματα, δεν έγινε κατ” ευδοκίαν Θεού αλλά κατ” απαίτησιν κάποιας μητέρας, που θεώρησε η δυστυχής τη δική της γνώμη και επιθυμία πιο σωστή από τη Θεία απόφαση που είχε ληφθεί για το καλό του παιδιού της.
Μπαίνοντας στην εκκλησία της Παναγίας μαζί με άλλους συμπροσκυνητάς, διότι είχε έρθει με πούλμαν από ένα μεγάλο χωριό του νομού Αχαΐας, φώναζε:
―Απαιτώ, Παναγία μου, το παιδί μου να γίνει καλά.

Θέλουμε να είμαστε Χριστιανοί χωρίς Χριστό;

Θέλουμε να είμαστε Χριστιανοί χωρίς Χριστό;



Όταν μιλήσεις στους ψευτοχριστιανούς για σκληρή άσκηση στο κορμί και στο πνεύμα για την αγάπη του Χριστού, θυμώνουνε, σε λένε φακίρη, ειδωλολάτρη, βάρβαρο.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις την πίστη ενός χριστιανού, μίλησέ του για τον ασκητισμό. Ο πιστός θα νοιώσει κατάνυξη, ο χλιαρός, δηλαδή ο ψεύτικος, ο άπιστος, θα διαμαρτυρηθεί.

Για διάλογο με την επιστήμη μίλησε ο Πατριάρχης στο CERN (ΦΩΤΟ)

Για διάλογο με την επιστήμη μίλησε ο Πατριάρχης στο CERN (ΦΩΤΟ)
(Η φωτογραφία είναι αληθινή! Καλά βλέπετε...)
Με κεκτημένη ταχύτητα από τους περίφημους "διαλόγους" με Ρωμαιοκαθολικούς, Λουθηρανούς, Μονοφυσίτες και άλλους, ων ουκ έστιν αριθμός, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την παρουσία του στο CERN, δηλαδή στην μονάδα που θέλει να αποδείξει πως ο κόσμος δεν είναι δημιούργημα του Θεού, αλλά μιας συμπαντικής ακολουθίας εκρήξεων και ενός σωματιδίου, μίλησε για έναν άλλον διάλογο, αυτόν της Θρησκείας με την Επιστήμη. 

Η χάρη της προσευχής φέρνει το νου σε επαφή με το Θεό

Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής

Η συνεχής προσευχή χωρίζει το νου απ’ όλα τα νοήματα και έτσι τον εμφανίζει γυμνό από περισπασμούς ενώπιον του Θεού· διότι τα νοήματα προκαλούνται από διάφορα πράγματα. Τα δε πράγματα είναι άλλα αισθητά και άλλα νοητά.