Ετικέτες

30.11.14

Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών: περί ησυχίας- προσευχής- χάρης και πλάνης.


Άγιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης: Δέκα κεφάλαια περί ησυχίας και προσευχής και περί των τεκμηρίων της χάρης και της πλάνης

Αναμετάδοση ημερίδας από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας



Αν θέλετε να ακούσετε ζωντανά την αναμετάδοση της ημερίδας κάνετε κλικ παρακάτω:

Κοινή δήλωση Πάπα - Πατριάρχη...

papasvartholomaios
Ἡμεῖς, ὁ Πάπας Φραγκίσκος καί ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαῖος, ἐκφράζομεν τήν βαθεῖαν πρός τόν Θεόν εὐγνωμοσύνην μας διά τήν δωρεάν τῆς νέας ταύτης συναντήσεώς μας, ἡ ὁποία μᾶς παρέχει τήν δυνατότητα, παρουσίᾳ τῶν μελῶν τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, τοῦ κλήρου καί τῶν πιστῶν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, νά ἑορτάσωμεν ἀπό κοινοῦ τήν ἑορτήν τοῦ Ἁγίου Ἀνδρέου τοῦ Πρωτοκλήτου καί αὐταδέλφου τοῦ Ἀποστόλου Πέτρου.

Σούπερ σταρ της νέας τάξης


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όταν χαμηλώσουν τα φώτα των εκατοντάδων τηλεοπτικών καμερών, όταν σταματήσουν τα αμέτρητα φλάς των δημοσιογράφων, όταν τελειώσουν οι ψαλμωδίες, όταν σβήσουν οι πολυέλαιοι, όταν θα έχουν αποχωρήσει οι μπάντες και οι επίσημοι, τι θα έχει απομείνει;
 

ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ


Αφού έχουμε αναμμένο ένα αγνό μελισσοκέρι και το θυμιατό με μοσχοθυμίαμα μπροστά στην Εικόνα του Χριστού ή της Παναγίας, λέμε τις παρακάτω προσευχές και μετά αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Πρώτα Σταυρώνουμε το αλεύρι με τα τρία δάκτυλά μας λέγοντας :

Διονύσης Μακρής: Μεγάλο ψέμα ότι πήγαμε στη Σελήνη!


Προς το παρόν μπορείτε να δείτε σχετική δική μας παλιότερη ανάρτηση:


Η εκπομπή του Διονύση Μακρή αναρτάται στο ιστολόγιο: 


και θα μπορείτε να την ακούσετε αύριο Δευτέρα ή την Τρίτη. Θας σας την αναδημοσιεύσω και στο δικό μας ιστολόγιο.

Ας προσευχηθούμε για την Αικατερίνη και την Μαρία


Παράκληση από τον Διονύση Μακρή (που αυτή την στιγμή μιλά ζωντανά στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας: 14:00-15:00). Ας προσευχηθούμε για την Μαρία (παλιότερη ανάρτηση και πιο πρόσφατη), η οποία είναι 20 ετών και έχει υποστεί σοβαρά τραύματα σε ατύχημα, αλλά και για την Αικατερίνη, 16 ετών, η οποία πάσχει από καρκίνο και βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Μην καθυστερείτε, πάρτε το κομποσκοίνι και λέγετε την ευχή: "Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησε τις αδερφές μας Μαρία και Αικατερίνη" ή προσευχηθείτε με δικά σας λόγια... αρκεί να είναι από την καρδιά σας.

ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ



OTAN ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Την Κυριακή στις 30 Νοεμβρίου, αυτήν την αποφράδα ημέρα της Ρωμιοσύνης μας , στην Κων/λη ο Πατριάρχης των Ορθοδόξων κ.κ. Βαρθολομαίος θα ανταλάξει , αβρότητες,αγάπες και συμπροσευχές κατά την Θείαν Ευχαριστίαν με τον αιρετικό Πάπα , υποδεχόμενοι αυτόν ως τον Αγιώτατο(πιο Αγιότατος δεν γίνεται) Επίσκοπο και Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο.

Γιατί δεν ανοίγει ο τάφος του Μωάμεθ του Πορθητή; Τι φοβούνται οι Tούρκοι...


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 

Το φιλί του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Πάπα Φραγκίσκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Kiss-po

Του Αιμίλιου Πολυγένη