Ετικέτες

28.10.14

Πίσω από το ‘αθώο’ πρόσωπο της γιορτής του ‘Halloween’



ΚΟ: Κάθε χρόνο, στις 31 Οκτωβρίου, ο δυτικός κόσμος γιορτάζει το ‘Halloween’. Μία γιορτή που θυμίζει τις Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Το πιο γνωστό σύμβολο είναι η κολοκύθα. Η γιορτή ‘ALL HALLOWS' EVE’ (όλων των αγίων) ή Hallows, προέρχεται από τον 7ο μ.Χ. αιώνα. Εορτάζονταν στις 13 Μαΐου και ήταν μια νύχτα μνήμης των νεκρών αγίων και μαρτύρων. Η ημερομηνία άλλαξε αργότερα και έγινε 1 Νοεμβρίου, προκειμένου η δυτική εκκλησία να ‘εκχριστιανίσει’ τις παγανιστικές γιορτές Beltane και Samhain - του καλοκαιριού, του χειμώνα και της φωτιάς. Η γιορτή είναι πολύ δημοφιλής στις ΗΠΑ, με 7 στους 10 Αμερικάνους να συμμετέχουν (γίνεται προσπάθεια να εδραιωθεί και στην Ευρώπη), ενώ ακόμα και ανάμεσα στους χριστιανούς στις ΗΠΑ έχει γίνει αποδεκτή η γιορτήμε πολλές διαμαρτυρόμενες εκκλησίες να διοργανώνουν επίσημες γιορτές. Τελευταία, το Halloween έχει συνδεθεί με θυσίες μαύρων γατών και "σέξι" ντυσίματα ακόμα και μικρών κοριτσιών ηλικίας 7 ή 8 ετών που ντύνονται σαν πόρνες. Διάβασε σχετικά: Η σκοτεινή πλευρά του Halloween.

Τρομερή προφητεία Γέροντα Αντωνίου: «Αεροπλάνα θα πέφτουν, πλοία θα βουλιάζουν, πυρηνικοί σταθμοί θα ανατιναχτούν» (ΒΙΝΤΕΟ)

profhteia

Ένα πράγματι προφητικό όραμα για την εποχή μας, το οποίο είδε ο Ρώσος ασκητής Αντώνιος κατά το 1970. Ένας ζηλωτής και Άγιος της εποχής του,οι αφηγήσεις του οποίου και τα όσα «είδε» είναι ακριβώς τα όσα συμβαίνουν στην εποχή μας και προκαλούν θαυμασμό με την εξαιρετική τους λεπτομέρεια.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ


Η μεγάλη εθνική παρακαταθήκη που αξίζει να μελετάτε στο σχολείο, στο σπίτι, στις εορτές!!!!


Νέο Αττίλα ετοιμάζει η Τουρκία: Και τουρκικό υποβρύχιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ!

ypo

Τι θέλει ένα τουρκικό υποβρύχιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ; Μια καθαρά επιθετική ενέργεια που δείχνει τις ξεκάθαρες προθέσεις της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση στη Μεσόγειο.
Συγκεκριμένα, τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε να κάνει «βόλτες» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και να παρακολουθεί τόσο τις κινήσεις του ερευνητικού σκάφους «Barbaros» στα οικόπεδα «2» και «3», όσο και τις εργασίες του γεωτρύπανου Saipem 10000 στο οικόπεδο «Ονασαγόρας».

Μη φοβάσαι δεν είσαι μόνος. Μόνος είναι εκείνος που δεν γνωρίζει τον Θεό.


Μη φοβάσαι δεν είσαι μόνος. Μόνος είναι εκείνος που δεν γνωρίζει τον Θεό ακόμα και αν όλοι οι άνθρωποι συναναστρέφονται μαζί του.

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40.


Τοῦ Γιώργου Νικολακάκου
Καθηγητοῦ Μέσης Εκπαιδεύσεως


Φόρον τιμῆς καί εὐγνωμοσύνης ἀποτίει σήμερον τό ἔθνος τῶν ἑλλήνων στούς ἀθανάτους ἤρωες τοῦ ὑπέροχου ἔπους πού ἄρχισε νά γράφεται στίς βουνοκορφές τῆς Πίνδου τά ξημερώματα τῆς 28ης Οκτωβρίου 1940.