Ετικέτες

11.10.14

Ευαγγελική περικοπή Κυριακής 12/10/14 (Δ΄ Λουκά)

Η παραβολή του σπόρεως


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Η´ 5 - 15

«Εγώ ονομάζομαι Τετάρτη και εγώ Παρασκευή!» απάντησαν οι άγγελοι.


Ο μοναχός Γαλακτίων Ιλίε, κοινοβιάτης στη μονή Συχάστρια της Ρουμανίας από το 1918, τηρούσε με ακρίβεια τη νηστεία. Αν δεν τελείωνε τον μοναχικό του κανόνα, δεν έτρωγε τίποτα. Την Τετάρτη και την Παρασκευή νήστευε μέχρι το βράδυ, την ώρα που έβγαιναν τ’ αστέρια. 

ΚΟΡΑΝΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ KAI TΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ

ΑΦΟΥ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Όταν ακούσετε ότι ιδρύθηκε στην Τουρκία μία καινούρια χώρα που θα λέγεται Κουρδία...


τότε να ξέρετε ότι θα επιστρέψουμε όλοι πίσω...


του Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου 

Πες της μαμάς σου να βάλει ένα Τσιπ...


ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΤΕ... 

ΘΕΟΣ: ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ



Η ακριβής προέλευση της λέξης Θεός δεν είναι σήμερα γνωστή και καθώς η έρευνα σχετικά με την ακριβή παρέλευσή της ακόμα συνεχίζεται, αφού φιλόλογοι και γλωσσολόγοι δεν έχουν καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα.


Μια πιθανή λέξη προέλευσης της λέξεως Θεός παράγεται από το ρήμα θεώμαι, που αποδίδεται σήμερα την έννοια «βλέπω τα πάντα» και κατά συνέπεια ως Θεός ορίζεται αυτός που επιβλέπει τα πάντα. Κατά άλλους προέρχεται από το ρήμα τίθημι, που σημαίνει τοποθετώ και άρα θέλει να δηλώσει τον Δημιουργό. Άλλοι υποστηρίζουν πως πιθανή ρίζα του μπορεί να είναι ρήμα θέω ή θείω, που σημαίνει τον πανταχού παρόντα.