Ετικέτες

5.10.14

Νέα σημαντικά ευρήματα στα Αντικήθυρα

Νέα σημαντικά ευρήματα στα Αντικήθυρα


Νέοι θησαυροί αλλά και σημαντικά ευρηματα που ίσως οδηγήσουν σε ένα καινούργιο ανασκαφικό μέτωπο... προέκυψαν, κατά τη διάρκεια της υπερσύγχρονης υποβρύχιας έρευνας που συντελείται από τις 15 Σεπτεμβρίου στο ναυάγιο των Αντικηθύρων υπό την εποπτεία της διευθυνσης εφορίας ενάλιων αρχαιοτήτων, με την συμμετοχή διεθνούς ομάδας αρχαιολόγων.

Τραγωδία στην Εγνατία - 5 νεκροί και 30 τραυματίες


Πρόβλημα στα φρένα επικαλέστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 39χρονος αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού οχήματος που παρέσυρε σε μια «τρελή κούρσα» περισσότερα από 30 αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Βέροιας. 

Από τη σφοδρή σύγκρουση βρήκαν τραγικό θάνατο πέντε άτομα, καθώς αργά το απόγευμα κατέληξε ένας άνδρας στο χειρουργείο, ενώ τραυματίστηκαν 30.

Ματαιοδοξία: Μία επικίνδυνη αρρώστια

βελιμιροβιτς
Αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς

Η ματαιοδοξία είναι μια ψυχική ασθένεια. Κυριεύει τούς ανθρώπους που έχασαν ή δεν απέκτησαν ποτέ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ. Το “βιβλίο της Ζωής” η Αγία Γραφή, γράφει: «ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΥΡΙΟΥ». Ο σοφός επιθυμεί να ομιλεί για τον δημιουργό του. Ο ματαιόδοξος για τον εαυτό του. Ο φίλος σου κολλάει μόνο σ’ εκείνους, που του κάνουν τα κέφια και τον κολακεύουν.

Θες να πιστέψεις και δεν μπορείς; (βίντεο)


Έλα να σου δείξω τον Θεό!


Πολιορκία Κομπάνι: Οι ΗΠΑ δεν βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος.


Αυτό που σας γράφουμε εδώ και ημέρες, ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υποκρίνονται ότι βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος για τα μάτια του κόσμου, ενώ στην πραγματικότητα... 
δεν του καταφέρουν σημαντικά πλήγματα και ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος που πολιορκεί την κουρδική πόλη Κομπάνι στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, επιβεβαιώνονται με επώνυμες καταγγελίες.

Ορθοδοξία και Ισλάμ, μέσα από τους διαλόγους του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά με τους Χιόνες

AGIOS-GRIGORIOS-PALAMAS

Oι διάλογοι του αγίου Γρηγορίου του Παλαμα με τους Μουσουλμάνους είναι τόσο επίκαιροι όσο ποτέ άλλοτε.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (5 - 11 Οκτωβρίου)

Η τρέχουσα εβδομάδα (5-11/10) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 8/10 και η Παρασκευή 10/10 είναι ημέρες αυστηρής νηστείας (αλάδωτο). 


Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη, Παρασκευή: νηστεία (αλάδωτο)


Ας υπενθυμίσω ότι: