Ετικέτες

2.10.14

Ψαλμός 18 (σε ήχο Α΄)



Σε ήχο Α΄.
Ψάλλουν οι μοναχοί της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας.

Ο Βαρθολομαίος θέλει να διασπάσει την Εκκλησία!

papas patriarxis

Μέσα στην τραγική κατάσταση που βιώνει η πατρίδα μας με την οικονομική κρίση και τους περισσότερους θεσμούς σιγά-σιγά να καταρρέουν και να οδηγούν σε απόγνωση το σύγχρονο άνθρωπο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θεωρεί ότι είναι η πλέον κατάλληλη ώρα για να προωθήσει τις ματαιόδοξες βλέψεις του.

Ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μιλά για μία συγκλονιστική μεταθανάτια εμπειρία 20χρονης (Βίντεο).


Ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μιλά για μία συγκλονιστική μεταθανάτια εμπειρία 20χρονης.

Θα χάσετε αν δεν δείτε το βίντεο. Αν θέλετε να ακούσετε αμέσως την περιγραφή πηγαίνετε στο 2:30 του βίντεο.

Καλαβρύτων Αμβρόσιος προς Μητροπολίτες: Άν δεν έχουμε το «τσαγανό» να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, τότε πρέπει όλοι μας να παραιτηθούμε!

amnro

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες «ομολογητές», γνωστός για τα πύρινα κηρύγματα του, «τα βάζει» με σύσσωμη τη διοικούσα Εκκλησία και τους σιωπούντες Ιεράρχες, απευθύνοντας έκκληση να αναλάβουν επιτέλους τον «ιερό ρόλο» τους, αλλιώς να παραιτηθούν!

Αμφίπολη: Για τάφο πρόκειται ή για κάτι άλλο;

σχόλιο Γ.Θ : Το μυστήριο μεγαλώνει... Αυτό που όμως δεν μεγαλώνει, ενώ θα έπρεπε, είναι η ευθύνη από πλευρά μας στο ότι είμαστε απόγονοι αυτού του μεγαλείου και αυτού του πολιτισμού. Αντί να νιώσουμε την "βαριά φανέλα" του να είσαι Έλληνας φερόμαστε σαν ανθρωπάκια που το μόνο που τους νοιάζει είναι η τσέπη τους...

Ευτυχώς όμως δεν έχουν αλλοτριωθεί όλοι... Οι Έλληνες που κρατάνε ψηλά τα λάβαρα σήμερα είναι πραγματικά λιοντάρια. Λιοντάρια αφού η προπαγάνδα, η αυτοκαταστροφική ευμάρεια, η αμαρτία και το "ρεύμα" ποτέ άλλοτε δεν έσπρωχναν με τόση ισχύ στην απόλυτη χειραγώγηση και πνευματική σκλαβιά.

Υστερόγραφο: Πιστεύετε ότι στα γεωγραφικά μήκη και πλάτη που έφτασε η δόξα των Ελλήνων από την αρχαιότητα ως το Θρυλικό Βυζάντιο δεν θα υπάρχουν και άλλα κρυμμένα μυστήρια και επικά μνημεία;

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος:«Παραπληροφόρηση η δήθεν επιστολή «επιτίμιο» που έβαλε ο όσιος Πορφύριος στον Γέροντα Παΐσιο»


σχόλιο Γ.Θ : Μετάξύ άλλων θα ακούσετε από το ευλογημένο στόμα του Μητροπολίτη Μόρφου... "Οι δαίμονες έχουν λυσσάξει από την δόξα του Γέροντα Παϊσίου... γιατί επιβεβαιώνεται σε πολλά που είπε".

Με ποιους είναι καλό να κάνουμε παρέα;



Ερ: Μπορείτε να συμβουλέψετε με ποιους ανθρώπους είναι καλό να κάνουμε παρέα;
γ. Θαδδαίος: Αυτή η ερώτηση είναι σημαντική…

Μαρτυρία του Γέροντα Ανανία για τον όσιο Πορφύριο.


Μαρτυρία του Γέροντα Ανανία για τον όσιο Πορφύριο:

«ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΦΥΛΑΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΟΛΥΣΜΟ “ΣΑΡΚΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ”, ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΞΙΑ ΤΑ ΘΕΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ»

Άγιος Επιφάνιος Κύπρου

Κάθε φορά που ο άγιος Επιφάνιος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίας της Κύπρου (4ος αι). πρόσφερε την αναίμακτη θυσία και έλεγε το «ποίησον τον μεν άρτον τούτον... », αν δεν έβλεπε κάποια οπτασία, δεν ολοκλήρωνε τη θεία λειτουργία. Τι είδους οπτασία ήταν άραγε αυτή ;