Ετικέτες

13.6.14

ΠΑΠΙΣΜΟΣ – ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΙ: ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ


σχόλιο Γ.Θ : Διαβάστε το όπωσδήποτε... 

Επειδή πολλοί αναγνώστες το εζήτησαν: Oι ευχές της Γονυκλισίας της Πεντηκοστής σε μετάφραση (δημοτική)…

Δείτε στα συνημμένα αρχεία (που είναι σε μορφή .pdf):

Το ίδιο έγινε και πριν 50 χρόνια, αλλά τότε οι Αγιορείτες αντέδρασαν…

άγιος όροςἘν Ἱερᾷ Μονῇ Μεγίστης Λαύρας 19-5/1-6-2014
Κυριακή τῶν Ἁγίων Πατέρων.
Πολλές φορές σέ παρελθόντα φύλλα τοῦ ὀρθοδόξου τύπου, ἔχει ἐκφραστεῖ ἡ ἀγωνία γιά τήν ἀφωνία τοῦ Ἁγίου Ὄρους σέ ὅτι ἀφορά τήν προδοσία τῆς Πίστεως πού συντελείτε στίς ἠμέρες μας.

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ «ΑΝΑΒΕΙ» ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Τουρκικό πρωτοσέλιδο
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το μεγάλο «παιχνίδι» που παίζεται εδώ και τρία περίπου χρόνια στην Μέση Ανατολή με την έναρξη του συριακού εμφύλιου, έχει ένα και μοναδικό επίμαχο αντικείμενο και αυτό είναι τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής. Η πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράκ και η επέλαση των φανατικών μουσουλμάνων με τη κατάληψη της πόλης της Μοσούλης, δημιουργούν νέα δεδομένα τα οποία θα πρέπει να τα εξετάσουμε με πολύ προσοχή γιατί είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και αν αυτό φαίνεται εξ αρχής παράδοξο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

gay_pride_flag_by_rydena-d5rkg2pΤὸ παρακάτω κείμενο ἐστάλη στὸν Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Ἱερώνυμο ὡς ἔκφραση τῆς ποιμαντικῆς ἀγωνίας κληρικῶν ἐν ὄψει τῆς προγραμματισμένης γιὰ τὸ Σάββατο 14 Ἰουνίου 2014 παρέλασης ὑπερηφανείας τῶν ὁμοφυλοφίλων στὴν Ἀθήνα.

Σχόλιο Ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Μπράβο στους πατέρες! Πώς θα αντιδράσει ο Αρχιεπίσκοπος; Θα λάβει υπ' όψιν τις προτάσεις τους;;;

ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ… «ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ» ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΏΝ

Σχόλιο Ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Μολών Λαβέ!

Ο χάρτης
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένας πραγματικά αποκαλυπτικός αλλά και εκπληκτικός χάρτης της οργάνωσης των Τζιχαντιστών που τελευταία έχουν ταράξει την διεθνή επικαιρότητα με την κατάληψη της ιρακινής πόλης Μοσούλης και την προέλαση τους προς την Βαγδάτη, κυριολεκτικά βάζει «φωτιά» καθώς στην προσδοκώμενη ισλαμική αυτοκρατορία, που είναι και ο τελικός του στόχος, συμπεριλαμβάνεται και η χώρα μας, η Ελλάδα!

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ Η ΩΡΑ ΤΟΥ» - ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΩΝ π. ΣΙΜΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ



Είχα κάποτε ένα φίλο από την Αθήνα. Όταν έμαθε πως αποφάσισα να γίνω Μοναχός, ερχόταν τακτικά στο Μοναστήρι και με έβλεπε. Μια μέρα μου είπε πως θέλει να γίνει Μοναχός. Το συζήτησε, είπε, με τους γονείς του, οι οποίοι δεν έφεραν αντίρρηση, αλλά του το επέτρεψαν. Το παιδί αυτό το ήξερα καλά. Γνώριζα πώς δαιμονιζόταν. Όταν τον έπιανε η κρίση, δεν μπορούσαν οι δικοί του να τον συνεφέρουν. Τον πήγα στον Γέροντα (μακαριστό π. Σίμωνα Αρβανίτη) και του είπε πως ήθελε να γίνει Μοναχός.

Πώς να μην εμφανίσετε ποτέ πέτρες στα νεφρά

nefra
Η νεφρολιθίαση, μία κατάσταση κατά την οποία εντοπίζονται ένας ….ή περισσότεροι λίθοι σε κάποιο τμήμα των νεφρών ή του ουρητήρα, είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία, προσβάλλει το 12% του ανδρικού και το 5% του γυναικείου πληθυσμού, μέχρι την ηλικία των 70.

Δείτε πώς θα προστατευθείτε ή θα απαλλαγείτε από τις πέτρες στα νεφρά μέσω της διατροφής

Οι δέκα πιο καρκινογόνες τροφές- Τι πρέπει να προσέξετε

οι-δέκα-πιο-καρκινογόνες-τροφές-τι-πρέπει-να-προσέξετε
 Ο καρκίνος είναι η ασθένεια του αιώνα που διανύουμε. Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη παίζει η διατροφή. Η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να αποφεύγετε τρόφιμα που περιέχουν ουσίες, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί από επιστημονικές έρευνες ως καρκινογόνες αλλά και ως ιδιαίτερα επιβλαβείς για την υγεία.