Ετικέτες

9.6.14

Γέροντας Παΐσιος: Έχει πάθει μεγάλη ζημιά ο κόσμος από την τηλεόραση!


Σχόλιο Ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Δυστυχώς ο Γέροντας έχει δίκιο και το γνωρίζουμε. Η ζημιά έχει μεν γίνει για πολλούς, αλλά είναι στο χέρι μας με μεγάλη προσπάθεια και αγώνα να αλλάξουμε τα πράγματα και να σώσουμε τα παιδιά μας. Και το λέω πρώτα από όλους στον εαυτό μου... Δεν θα σας πάρει παραπάνω από 2 λεπτά να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο που έχει έκταση 30 περίπου γραμμές. Μην το προσπεράσετε!
  • Γέροντα, τώρα υπάρχει τέτοια τηλεοπτική επικοινωνία, ώστε το ίδιο λεπτό μπορεί να δη κανείς γεγονότα που συμβαίνουν στην άλλη άκρη της γης.
Μόνον τον εαυτό τους δεν βλέπουν οι άνθρωποι, όλο τον κόσμο τον βλέπουν. Τώρα καταστρέφεται ο κόσμος από το μυαλό του. Δεν είναι ότι τους καταστρέφει ο Θεός.
  • Γέροντα, η τηλεόραση κάνει πολύ κακό.
Αν κάνει, λέει! Ήρθε κάποιος και μου έλεγε: «Η τηλεόραση, Πάτερ, είναι καλή». «Καλά είναι τα αυγά, του λέω, άμα τα ανακατέψεις όμως με κουτσουλιά, άχρηστα γίνονται». 

"Να προσέξεις αυτή την εικόνα" !



Στην Αγία-Ρουμέλη (νομός Χανίων) στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος παρατήρησε ο Γέρων Πορφύριος μία πολύ καλή ιερά εικόνα της Αγίας Τριάδος και είπε στον παπα-Γιώργη κάπως επιτακτικά:

"Να προσέξεις αυτή την εικόνα, γιατί θα σου την κλέψουν. Τέτοια εικόνα δεν υπάρχει άλλη. Και ξέρεις ποιο είναι το χαρακτηριστικό της;".

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (9-15 Ιουνίου)


Η εβδομάδα που διανύουμε (9/6-15/6) ανήκει στις λεγόμενες απολυτές περιόδους κατά τις οποίες δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις τροφές που καταναλώνουμε. 

Δευτέρα - Κυριακή: Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός

Προσωπική συμβουλή: Δεν χρειάζεται μεν να εξαιρέσουμε κάποιο είδος τροφής, αλλά μπορούμε να προσέξουμε τουλάχιστον την ποσότητα που καταναλώνουμε... Μην ξεχνάτε ότι ακολουθεί η νηστεία των Αποστόλων τις επόμενες δύο εβδομάδες. Καλό είναι να υπάρξει ομαλή μετάβαση!

Γιατί το Άγιο Πνεύμα εμφανίσθηκε με τη μορφή πύρινης γλώσσας.

Όταν ο Κύριος βαπτίσθηκε στον Ιορδάνη το Άγιο Πνεύμα εμφανίσθηκε εν είδει περιστεράς. Εμφανίσθηκε όχι για να προσθέσει κάτι στον Χριστό, αλλά συμβολικά, έτσι ώστε να δείξει αυτό που υπάρχει μέσα στον Χριστό: την ακακία, την καθαρότητα και την ταπεινότητα. Αυτό συμβολίζει το περιστέρι.