Ετικέτες

2.6.14

Ο Κρητικός παπάς που τόλμησε να λειτουργήσει στην Αγία Σοφία 466 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Ο Κρητικός παπάς που τόλμησε να λειτουργήσει στην Αγία Σοφία 466 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης
Τον Ιανουάριο του 1919, στην Κωνσταντινούπολη, έλαβε χώρα ένα γεγονός, το οποίο οι περισσότεροι Έλληνες αγνοούν. 466 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους, ο ναός της Αγίας Σοφίας που μέχρι τότε λειτουργούσε ως τζαμί, μετετράπη για λίγη ώρα ξανά σε ελληνικό χριστιανικό ναό και τελέστηκε Θεία Λειτουργία. Πρωταγωνιστής αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος της εθνικής μας ζωής, ήταν ο παπα-Λευτέρης Νουφράκης από τις Αλώνες Ρεθύμνου, ο οποίος υπηρετούσε ως στρατιωτικός ιερέας στη Β’ Ελληνική Μεραρχία, μια από τις δύο Μεραρχίες που συμμετείχαν στις αρχές του 1919 στο «συμμαχικό» εκστρατευτικό σώμα στην Ουκρανία.

Το κομποσκοίνι

Το κομποσκοίνι

Το κομποσκοίνι δεν είναι μόνο για τους μοναχούς, αλλά και για τους λαϊκούς και γενικότερα για κάθε προσευχόμενη ψυχή. Δεν έιναι κάτι σαν τα «φυλακτά» με μαγικές ή εξορκιστικές ικανότητες όπως τα θεωρούν μερικοί αφελείς και παραπλανημένοι.

«Το Τίμιο Ξύλο μας χάρισε το μωρό μας.»

Ο Γέροντας Ν. Μουλατσιώτης και το παιδί μας
Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Παναγή και ο σύζυγός μου Λούκας ή Λουκάς όπως εσείς το λέτε.

Είμαστε από το Λιοπέτρι της Κύπρου, γνωρίσαμε τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη για πρώτη φορά όταν ήλθε με τα Άγια Λείψανα στο χωριό μας.

Η παρουσία του στο χωριό μας με τις ομιλίες του άλλαξε τη ζωή πολλών ανθρώπων. Πολλές οικογένειες που ήταν μακρυά από την Εκκλησία και τον Χριστό σήμερα ζουν χριστιανική ζωή εξαιτίας των ομιλιών του.

«Συμμαχία Ελλάδας και Ρωσίας με αλλαγή κυβέρνησης»

«Συμμαχία Ελλάδας και Ρωσίας με αλλαγή κυβέρνησης»

Συνέντευξη του πολιτικού επιστήμονα Aleksandr Dugin, στενού συνεργάτη του V. Putin

Μετά πάσης ταπεινοφροσύνης (Αγ. Ιωάννη Χρυσοστόμου)

Μετά πάσης ταπεινοφροσύνης
Ο απόστολος Παύλος καλεί όλους τους Χριστιανούς να αποκτήσουν την αρετή της ταπεινοφροσύνης. Δε θέλει όμως να έχουμε μία-κάποια ταπεινοφροσύνη, αλλά πάσαν ταπεινοφροσύνην «μετά πάσης ταπεινοφροσύνης» (Εφες. δ΄ 2), συνιστά να περνούμε τη ζωή μας.