Ετικέτες

1.6.14

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ.

  















Πύρινο κήρυγμα Γόρτυνος Ιερεμία: Σαν δεν ντρεπόμαστε εμείς τα «νιάνιαρα» που θέλουμε να κάνουμε δική μας θεολογία!

Πύρινο κήρυγμα Γόρτυνος Ιερεμία: Σαν δεν ντρεπόμαστε εμείς τα «νιάνιαρα» που θέλουμε να κάνουμε δική μας θεολογία!

Σχόλιο Ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": ΜΠΡΑΒΟ στον Μητροπολίτη Ιερεμία. Είναι ώρα να σταθούμε καλά αδέρφια μου...! Διαβάστε το κύρυγμά του σχετικά με την προσευχή και τις κινήσεις που γίνονται τελευταία προς την "ένωση" Ορθοδόξων-Παπικών. Πέντε λεπτά θα σας πάρει... Αν δεν έχετε χρόνο διαβάστε το σκιαγραφημένο κείμενο. Αυτό θα σας πάρει λιγότερο από ένα λεπτό...
Του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία 

Εκτακτο: Εκοιμήθη ο Αγιορείτης γέροντας Μωυσής

Εκτακτο: Εκοιμήθη ο Αγιορείτης γέροντας Μωυσής
Στις τέσσερις τα ξημερώματα εκοιμήθη ο Λόγιος γέροντας Μωϋσής μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία που αντιμετώπισε από επώδυνη ασθένεια.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα στη μία το μεσημέρι στο Αγιο Ορος, σύμφωνα με πληροφορίες του''Αγιορείτικου Βήματος''. Η είδηση της κοιμήσεως του μακαριστού γέροντα έχει σκορπίσει θλίψη και οδύνη στην Αγιορείτικη Πολιτεία αλλά και στον ευρύτερο εκκλησιαστικό χώρο.

Εισακούστηκαν οι εκκλήσεις-Απελευθερώνεται η νεαρή Σουδανή που ασπάστηκε τον χριστιανισμό

Εισακούστηκαν οι εκκλήσεις-Απελευθερώνεται η νεαρή Σουδανή που ασπάστηκε τον χριστιανισμό

H 27χρονη Μίριαμ Γιαχία Ιμπραχίμ Ίσαγκ θα αφεθεί ελεύθερη τις επόμενες ημέρες 

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (2-8 Ιουνίου)

Η ερχόμενη εβδομάδα (2/6-8/6) είναι η έβδομη και τελευταία εβδομάδα του πεντηκοσταρίου. Είναι μια φυσιολογική εβδομάδα με την έννοια ότι όλες τις ημέρες πλην Τετάρτης και Παρασκευής καταλύουμε τα πάντα. Η Τετάρτη 4/6 και η Παρασκευή 6/6 είναι ημέρες νηστείας στις οποίες γίνεται κατάλυσις οίνου και ελαίου λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα της περιόδου αυτής. 


Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: κατάλυση εις πάντα
Τετάρτη, Παρασκευή: κατάλυση οίνου και ελαίου

Ας υπενθυμίσω ότι: 

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 1ης Ιουνίου

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 1 Ιουνίου
Κατά Ιωάννην ΙΖ' 1-13

7η Κυριακή από του Πάσχα


Η έβδομη Κυριακή από του Πάσχα (έκτη κατά σειρά μετά το Άγιο Πάσχα) είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στην μνήμη των 318 Αγίων Πατέρων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην Α' Οικουμενική Σύνοδο που συνήλθε στην Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ. Η σύνοδος συνήλθε κατά πρόσκληση του Μέγα Κωνσταντίνου κατά το εικοστό έτος της βασιλείας του και είχε διάρκεια 3,5 χρόνια. Διακριθείσες μορφές της συνόδου ήταν ο Αλέξανδρος ο Κωνσταντινουπόλεως, ο Αλέξανδρος ο Αλεξανδρείας, ο Μέγας Αθανάσιος, ο Ευστάθιος ο Αντιοχείας, ο Μακάριος ο Ιεροσολύμων, ο Παφνούτιος, ο Σπυρίδων, ο Νικόλαος, κ.α.

Η Α' Οικουμενική Σύνοδος καταδίκασε τον Άρειο και τον Αρειανισμό. Διατύπωσε τους πρώτους όρους ορθού Χριστιανικού δόγματος και ιδιαίτερα τα περί του δευτέρου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, τον Ιησού Χριστό, ως ομοούσιον τω Θεώ Πατρί. Συνέταξε τα πρώτα επτά άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως.