Ετικέτες

10.5.14

Ο Γόρτυνος Ιερεμίας: Ποιες είναι οι προεισαγωγικές τελετές στο ιερό βάπτισμα;

βάπτισμα
Δημητσάνα – Μεγαλόπολη, Κυριακή 11 Μαΐου 2014
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ

ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ !!!

Black-Mass-Poster-Harvard
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Η σατανιστική  οργάνωση που διεκδικεί με επίσημο αίτημά της την ανέγερση του μνημείου του Baphomet στο Καπιτόλιο της Oklahoma διοργανώνει μαύρη τελετή στο Harvard. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δίνεται έτσι η μοναδική ευκαιρία στρατολόγησης νέων προσήλιτων από την φοιτητική κοινότητα. (MetaTV 09/05/2014)
Η μαύρη τελετή θα λάβει χώρα στο Queen’s Head Pub στο Memorial Hall στο Harvard University.Η τελετή θα πραγματοποιηθεί από το The Satanic Temple που για το γεγονός αυτό θα φιλοξενηθεί από το Harvard Extension Cultural Studies Club δηλαδη από το πολιτιστικό σύλλογο του Πανεπιστημίου.

Άγιος Απόστολος Σίμων ο Κανανίτης ή Ζηλωτής


10 Μαΐου 


Ο Απόστολος Σίμων ο Κανανίτης (κατά Ματθαίον και κατά Μάρκον) ή Ζηλωτής (κατά Λουκάν) ήταν ένας από τους δώδεκα Μαθητές του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. 

Στο διαδίκτυο και τους συναξαριστές επικρατεί σύγχυση στα εξής σημεία σχετικά με τον Απόστολο:

α) στο αν συμπίπτει με τον Ναθαναήλ (του κατά Ιωάννην)
σχόλιο: οι τρεις Συναξαριστές που έχω στη διάθεση μου (ένα βιβλίο και δυο διαδικτυακοί) υποστηρίζουν ότι ο Σίμων ο Κανανίτης ή Ζηλωτής συμπίπτει με το Ναθαναήλ, ενώ ο Θεολόγος - Καθηγητής Λάμπρος Σκόντζος (Αποστολική Διακονία) υποστηρίζει ότι ο Βαρθολομαίος ήταν ο Ναθαναήλ.

β) στο αν συμπίπτει με τον γαμπρό στον γάμο της Κανά όπου ο Ιησούς έκανε το πρώτο του θαύμα
σχόλιο: αυτό υποστηρίζει ο Θαυμαστός Συναξαριστής (βιβλίο), αλλά το θεωρούν ως αυθαίρετη υπόθεση ο Μέγας Συναξαριστής και η Αποστολική Διακονία.

γ) στο αν ήταν αδελφός του Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου ή Λεββαίου
σχόλιο: υποστηρίζεται από τους δυο διαδικτυακούς συναξαριστές (Μέγας και Ορθόδοξος), αλλά δεν αναφέρεται ούτε στον Θαυμαστό ούτε από την Αποστολική Διακονία.