Ετικέτες

29.3.14

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 (Δ' Νηστειών, Ιωάννου της Κλίμακος)

Ευαγγελική Περικοπή,

Ἐκ τοῦ κατὰ Μάρκον

Κεφ. θ' : 17-31

Η Κλίμακα του Αγίου Ιωάννη

  
            Η Κλίμακα διαιρείται σε τριάντα λόγους. Η διαίρεση αυτή έχει χριστολογική χροιά, καθόσον ο Κύριος σε ηλικία των τριάντα ετών «τον τριακοστόν βαθμό εν τη νοερά κλίμακι εκληρώσατο».  Οι τρεις πρώτοι λόγοι αποτελούν την εισαγωγή.  Ακολουθούν οι τέσσερις βασικές αρετές η υπακοή, η μετάνοια, η μνήμη θανάτου, και το χαροποιών πένθος. Από τον όγδοο μέχρι τον εικοστό έκτο λόγο περιγράφονται  τα σκληρά πάθη. Οργή, μνησικακία, καταλαλιά, πολυλογία, ψεύδος, ακηδία, γαστριμαργία, ανηθικότης, φιλαργυρία, αναισθησία, ύπνος, δειλία, κενοδοξία, υπερηφάνεια, βλασφημία, πονηρία προς τα οποία πρέπει να πολεμήσει ο πνευματικός αγωνιστής. 

           

 Εκεί περιγράφονται και οι αντίστοιχες αρετές, αοργησία, σιωπή, εγκράτεια, αγνεία, πραότης, απλότης, ταπεινοφροσύνη. Ο εικοστός λόγος περί διακρίσεως μιλεί για τα πάθη τις αρετές, τους λογισμούς, και την απλανή διάκριση. Οι τέσσερις τελευταίοι λόγοι περιγράφουν τους γλυκούς καρπούς των ασκητικών μόχθων. Η κατάκτηση της ησυχίας, της μακάριας προσευχής, της θεομιμήτου απαθείας, της λυτρώσεως από το σάλο των παθών.                   

Σχόλιο Ιστολογίου "Ελληνική Ναυς":  Διαβάστε ένα απόσπασμα την ημέρα. Θα σας ωφελήσει ιδιαίτερα. Κανονικά βέβαια καλό θα ήταν να προμηθευτείτε την Κλίμακα ώστε να την έχετε στην βιβλιοθήκη σας και να την μελετάτε συχνά.

Μελετώντας τα λόγια του Θεού, θεραπεύεται κανείς χωρίς να το καταλάβει!

1
Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης

Η απελπισία και η απογοήτευση είναι το χειρότερο πράγμα. Είναι παγίδα του σατανά, για να κάνει τον άνθρωπο να χάσει την προθυμία του στα πνευματικά και να τον φέρει σε απελπισία.

Όλες σχεδόν οι αρρώστιες προέρχονται από έλλειψη εμπιστοσύνης στον Θεό και αυτό δημιουργεί άγχος.

ΦΡΙΚΗ! Νοσοκομεία στην Βρετανία χρησιμοποιούν για την θέρμανση τους αποτεφρωμένα έμβρυα από εκτρώσεις!!!

alt
Αναφέρει η βρετανική Telegraph :

Τα σώματα χιλιάδων μωρών από εκτρώσεις αποτεφρώθηκαν ως κλινικά απόβλητα, και κάποια χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και για τη θέρμανση των νοσοκομείων, αναφέρει έρευνα.

Η σπίλωση της Εκκλησίας και η εμμονή του κ. Δήμου για την επανάσταση του 21

1
του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου


(από το ένθετο της Δημοκρατίας για την Ορθοδοξία)



Ενα από τα σημεία των καιρών μας είναι η ανατροπή των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων. Και ένα από τα πλέον διαδεδομένα στερεότυπα υπήρξε η σπίλωση της Εκκλησίας με την κατηγορία του σκοταδισμού και του κατασκευαστή εθνικών «μύθων».


Η ευγνωμοσύνη του σκύλου... ένα συγκινητικό βίντεο.

1
Σε μια εποχή που η ευγνωμοσύνη ανθρώπου προς άνθρωπο είναι κάτι όλο και πιο σπάνιο το βίντεο που ακολουθεί δείχνει πως τα ζώα μπορεί να μην έχουν το νου του ανθρώπου, αλλά πολλάκις αποδεικνύονται απείρως πιο ευαίσθητα.

Στη Ρουμανία λοιπόν ο σκυλάκος του βίντεο είχε εγκλωβιστει σε ένα ποτάμι. Όταν δύο άνδρες τον έσωσαν δείτε τις αντιδράσεις του προς τους διασώστες του... 

Αποφυλακίστηκε ο «σατανιστής της Παλλήνης» Μάνος Δημητροκάλλης

1
Την ώρα που χιλιάδες Έλληνες απειλούνται με φυλάκιση λόγω οικονομικών οφειλών... 

Δεκτό έγινε το αίτημα αποφυλάκισης ενός εκ των «σατανιστών της Παλλήνης» Μάνου Δημητροκάλλη, γεγονός που προκάλεσε την οργή των συγγενών των θυμάτων του.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (31 Μαρτίου - 6 Απριλίου)


Η ερχόμενη εβδομάδα (31/3-6/4) είναι η πέμπτη και προτελευταία εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής και αποτελεί επανάληψη των τριών πρώτων:

Δευτέρα - Παρασκευή: αυστηρή νηστεία (αλάδωτο)
Σάββατο-Κυριακή: κατάλυση οίνου και ελαίου

Η μεγάλη απάτη των τραπεζών στις μισθοδοσίες και τα δάνεια!

goldmansachs090803_560-leveled
Σήμερα θέλω να σας ενημερώσω για την τεχνική με την οποία σας κλέβουν οι τράπεζες (ΟΛΕΣ), μέσα από την μισθοδοσία σας , τα δάνεια που έχετε πάρει αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες κατά την επιστροφή φόρου.