Ετικέτες

21.3.14

ΒΙΝΤΕΟ-Το πείραμα που θα σας αφήσει άφωνους!

ΒΙΝΤΕΟ-Το πείραμα που θα σας αφήσει άφωνους
Η φυσική είναι μια επιστήμη με εφαρμογές στην καθημερινή μας ζωή. Κι αν σαν μάθημα φαίνεται… βουνό μερικές φορές είναι τόσο εύκολο να την καταλάβουμε! Αρκεί ένα μικρό και απλό πείραμα, όπως αυτό που ακολουθεί, με εκπληκτικά αποτελέσματα που μπορείτε να κάνετε και στο σπίτι σας.

Τι να ζητήσω από τον Θεό; (συγκλονιστικό άρθρο!)

Τι να ζητήσω από τον Θεό;


Έκθεση μαθητή του Δημοτικού
Στη συνέχεια δημοσιεύουμε μια πραγματική έκθεση ενός μαθητή του Δημοτικού. Την έδωσε ή ίδια ή μητέρα του, ανώνυμα φυσικά, για να δείξει και στους άλλους γονείς πως... απέχουν πολύ από τα παιδιά και πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ή σχέση μεταξύ τους. Το θέμα της έκθεσης ήταν: «Τι επιθυμώ πολύ και θα ζητούσα από τον Θεό να μου το δώσει». Η έκθεση του μαθητή είναι απλή, περιεκτική και κυρίως συγκλονιστική!

Τι σημαίνει το φτύσιμο για την αποτροπή της βασκανίας;

.
Αυτό είναι τόσο συνηθισμένο, αλλά έχει μαγική προέλευση.

Πολλοί συνηθίζουν να φτύνουν κάποιο άνθρωπο ή κάποιο αντικείμενο για να μη πιάσει το μάτι. "Να σε φτύσω να μη βασκαθείς" που απευθύνεται σε ανθρώπους τους οποίους θαυμάζουμε για τα προσόντα και την ευτυχία τους.

Εκείνος όμως που φτύνει, ασχημίζει την εικόνα του Θεού και ρυπαίνει το σώμα του Χριστού του οποίου μέλος είναι κάθε χριστιανός. Άρα, το φτύσιμο είναι πράξη εξευτελισμού και διαπομπεύσεως. Είναι πράξη βλασφημίας κατά του Χριστού, του οποίου ναός είναι το σώμα κάθε βαπτισμένου πιστού.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

1
Το έτος 620 οι Πέρσες από την Ανατολή και οι Άβαροι από την Δύση ήρθαν με πολυάριθμο στρατό και επολιόρκησαν την Κωνσταντινούπολη, ενώ απουσίαζε ο βασιλιάς Ηράκλειος. Ξαφνικά φοβερός ανεμοστρόβιλος συνέτριψε τα πλοία, τα δε πτώματα εξέβρασε μπροστά στο Ναό των Βλαχερνών, που τιμάται επ’ ονόματι της Θεοτόκου. Έτσι ο λαός πήρε θάρρος και νίκησαν τους βαρβάρους.

Ακόμη κι αν θέλει ο Θεός να σου συγχωρήσει τις αμαρτίες, δεν Του το επιτρέπεις εσύ!!

1
Aγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου


Αν σου πω, νήστεψε, πολλές φορές μου προβάλλεις ως δικαιολογία την ασθένεια του σώματος. Αν σου πω, δώσε στους φτωχούς, μου λες ότι είσαι φτωχός και έχεις να αναθρέψεις παιδιά. Αν σου πω, να έρχεσαι τακτικά στις Συ­νάξεις της Εκκλησίας, μου λες έχω διάφορες μέριμνες.


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ...

1
Από τους ανθρώπους μπορείς να κρύβεσαι, όχι όμως και από τον Θεό…

Πηγαίνοντας, αδελφέ μου στον Πνευματικό – έξομολόγο, πρέπει νά γνωρίζεις:

Ο σίγουρος δρόμος προς τη Βασιλεία

1
Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς

Στό βιβλίο τού αγίου Ιωάννου Μαξίμοβιτς υπάρχει ένας διάλογος ενός ζητιάνου μέ ένα διάσημο θεολόγο. Ο θεολόγος επί οκτώ έτη ακατάπαυστα παρακαλούσε τό Θεό νά τού φανερώσει κάποιον άνθρωπο, πού θά μπορούσε νά τού δείξει τόν πιό σίγουρο δρόμο γιά τή Βασιλεία τών Ουρανών.

Κάποια μέρα πού έφθασε στό αποκορύφωμα τής προσευχής άκουσε μιά φωνή «Πήγαινε καί στήν έξοδο τής Εκκλησίας θά βρείς τόν άνθρωπο πού ζητάς». Πηγαίνει βιαστικά στήν Εκκλησία, όπου βρίσκει ένα γέρο ζητιάνο μέ κουρελιασμένα ρούχα καί πληγωμένα γόνατα καί τόν χαιρετά.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΠΟ;

.
Κοντά σ' έναν Γέροντα έμενε ένας αδελφός, κάπως αμελής στούς κανόνες τής μοναχικής ζωής.

Όταν ήρθε η ώρα ο αδελφός αυτός νά πεθάνει, δίπλα του κάθονταν μερικοί πατέρες. Κάποια στιγμή ο Γέροντας, βλέποντας τόν νά φεύγει απ' τόν κόσμο αυτόν μέ εύθυμη καί χαρούμενη διάθεση κι επειδή ήθελε νά οικοδομήσει τούς άλλους αδελφούς του λέει:

Ρωσικά αντίποινα με απειλή σύλληψης σε 9 Αμερικανούς αξιωματούχους

Aνάλογα με τις κυρώσεις ήταν τα πρώτα ρωσικά αντίποινα προς τις ΗΠΑ ανακοινώνοντας ότι θα απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός της σε εννέα Αμερικανούς αξιωματούχους και βουλευτές, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να συλληφθούν με ένταλμα σύλληψης που θα αφορά τις 56 χώρες με τις οποίες έχει διμερείς συμφωνίες δικαστικής συνδρομής και προειδοποιώντας τη Δύση ότι θα ανταποδίδει "σε κάθε εχθρική ενέργεια".

Σεβαστούπολη: Με έφοδο 20 Ρώσοι βατραχάνθρωποι κατέλαβαν την ουκρανική κορβέτα “Ternopil”!

Με αιφνιδιαστικό ρεσάλτο ομάδα 20 Ρώσων  βατραχανθρώπων κατέλαβε το ανθυποβρυχιακό σκάφος του ουκρανικού Ναυτικού "Ternopil"  το οποίο  βρίσκεται αποκλεισμένο στο ναύσταθμο της Σεβαστούπολης.

Εαρινή Ισημερία

Η Εαρινή ισημερία γίνεται περίπου στις 21 Μαρτίου, όταν το κέντρο του Ηλίου είναι κατακόρυφο προς τον γήινο ισημερινό, διασχίζοντας τους ουρανούς από Νότο προς Βορρά, ενώ η φθινοπωρινή ισημερία γίνεται περίπου στις 23 Σεπτεμβρίου όταν ο Ήλιος διασχίζει από Βορρά προς Νότο.