Ετικέτες

17.3.14

Το σημείο του σταυρού στην καθημερινή μας ζωή

1
Δεν είναι χωρίς εξήγηση το γεγονός ότι η Εκκλησία μας και οι χριστιανοί περιβάλλουμε το σημείο του Σταυρού με τη μέγιστη τιμή και ευλάβεια• κάνουμε δε χρήση του, τόσο συχνά κατά τις διάφορες Ακολουθίες, όπως και στην καθημερινή μας ζωή. Αναφέρουμε το Όνομα του Θεού, της Παναγίας, των Αγίων και σχηματίζουμε το σημείο του τιμίου Σταυρού. Αρχίζουμε η τελειώνουμε την ημέρα μας μ αυτόν.

Περί της ιεράς και θεοποιού προσευχής

1
Αυτή η θεία προσευχή, η επίκλησις του Σωτήρος μας, το «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με», είναι και προσευχή και ευχή και ομολογία πίστεως. 

Προσευχή στην Παναγία (Αγιορειτών Μοναχών)





Ποιοι θα εισπράξουν έως 980 ευρώ έως το Πάσχα; 700.000 επιδόματα...

.
Είτε εντάσσεται στην προεκλογική μάχη είτε όχι, το γεγονός είναι ότι 700.000 δικαιούχοι θα δουν χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσα στον Απρίλιο –κατά πάσα πιθανότητα πριν το Πάσχα- χωρίς καν να χρειαστεί να στείλουν δικαιολογητικά.

Θαύμα Αγίου Νεκταρίου στον Σταύρο Καλκανδή (βίντεο)

1Ομιλεί ο ίδιος o Σταύρος Καλκανδής την προσωπική του ιστορία και το πως οδηγήθηκε κοντά στον Θεό.


Ένα αδιάψευστο θαύμα του Αγίου Νεκταρίου. 


Δείτε το βίντεο... 




Ανεξάρτητο κράτος η Κριμαία

Η Κριμαία είναι ήδη ρωσική. Αυτό αποφάσισε ο λαός της που με ποσοστό 96,6% από το σύνολο των ψήφων τάχθηκε υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία. Το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 82,1%. Ο πρωθυπουργός της Χερσονήσου Σεργκέι Αξιόνοφ θα μεταβεί σήμερα κιόλας στη Μόσχα προκειμένου να καταθέσει αίτημα ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία. Και όπως έχει δηλώσει το Κρεμλίνο η απάντηση θα είναι άμεση.

ΒΙΝΤΕΟ - Πόσο άλλαξαν τα σύνορα τα 1000 τελευταία χρόνια;

Τις αλλαγές που συνέβησαν στα σύνορα της Ευρώπης τα τελευταία 1000 χρόνια μπορείτε να δείτε σε ένα συγκλονιστικό βίντεο διάρκειας μόλις 3,23 λεπτά.
Δείτε το βίντεο:

Όσιος Αλέξιος