Ετικέτες

4.3.14

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΑΙΝΕ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

635294764753307500

H εξόδιος ακολουθία του ιερέα που εκοιμήθη μέσα στη Θεία Λειτουργία

Με συγκίνηση οι πιστοί χριστιανοί του Μαυροβουνίου αποχαιρέτησαν τον ενενηνταδυάχρονο, αγαπημένο Γέροντα Ιερέα τους, που εκοιμήθη μόλις κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων, π. Απόστολο Ζαχαριά, την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014 το πρωί, στον Άγιο Αθανάσιο Μαυροβουνίου, παρουσία πολλών πατέρων, του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Μαξίμου Χαρακόπουλου και  του Δημάρχου Κιλελέρ κ.Ρίζου Κομίτσα. 

Και ξαφνικά, οι ΗΠΑ θυμήθηκαν τους εν Συρία χριστιανούς…

Τεράστια έκπληξη και προβληματισμό για να δοθεί μια εύσχημη ερμηνεία, προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από μερικές ώρες το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το γνωστό State Department.

Ουκρανία: Θα μπορούσε η Ελλάδα να δώσει λύση στο πρόβλημα;

Σε προηγούμενη ανάλυση (Ουκρανία και μεγάλη δυτική διπλωματική ανεπάρκεια) μας πριν μια βδομάδα καυτηριάσαμε την προφανή πια διπλωματική ανεπάρκεια της Δύσης στο θέμα της Ουκρανίας. Αναφέραμε τότε, σε μια πρώτη απόπειρα προσέγγισης στο θέμα, ότι μετά από τόσους λάθος χειρισμούς, είναι πιθανότατα αργά πια για τη δύση, αλλά και για την ουκρανική ηγεσία το να επιδιώξουν μια λύση με την Ουκρανία ενωμένη και ότι θα έπρεπε άμεσα η ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ να ηγηθούν μιας πρωτοβουλίας που θα οδηγήσει την χώρα σε κάποιο δημοψήφισμα με στόχο ο ουκρανικός λαός να αποφασίσει ποια θα είναι η μοίρα του (status quo, ομοσπονδία, διάσπαση).