Ετικέτες

22.2.14

Ζουγανέλης: Κάνουμε παιδιά παγκοσμιοποιημένα, που δεν διδάσκονται ιστορία και θρησκευτικά.

1

«Φιλάγαμε κατουρημένες ποδιές σε βουλευτές για να μας βάλει το παιδί στο δημόσιο! Αυτά τα παιδιά με αυτά τα πρότυπα δεν θα πάνε καλά.»

Νηστεία του φαγητού και μόνο;



Ένας ασκητικός πνευματικός, με φόβο Θεού μέσα του, μας είπε τα παρακάτω λόγια τα οποία και θεωρήσαμε καλό να τα προσθέσουμε εδώ.

« Είναι αλήθεια», μας είπε, « ότι σήμερα ασχολούμαστε μόνο με την νηστεία του φαγητού χωρίς να πηγαίνει το μυαλό μας και σε κάποια άλλη νηστεία αρκετά σοβαρή, την οποία συνήθως δεν προσέχουμε και καταπατούμε…

Το Σύμβολο της Πίστεως (ΠΙΣΤΕΥΩ) και η ερμηνεία του

Το Σύμβολο της Πίστεως είναι σύντομη ομολογία της πίστεώς μας μέσα στην οποία παρουσιάζονται περιληπτικά, με σαφήνεια και αυθεντικά τα βασικά δόγματα του χριστιανισμού.
Το «Πιστεύω» το λέμε κυρίως στο Μυστήριο του Βαπτίσματος αλλά και στις άλλες ακολουθίες. Με αυτό αναγνωρίζονται οι βαπτισμένοι από τους αβάπτιστους.
Στην αρχή υπήρχαν πολλά Σύμβολα: των Αποστόλων, του Αγίου Αθανασίου κ.λ.π. Αυτό που έχουμε σήμερα λέγεται Σύμβολο της Νίκαιας και της Κωνσταντινούπολης γιατί θεσπίστηκε στις Α΄ και Β΄ Οικουμενικές Συνόδους και είναι το μοναδικό που χρησιμοποιούν όλες οι χριστιανικές ορθόδοξες ομολογίες. Αναφέρεται περιληπτικά σε αυτά που πρέπει να πιστεύει κάθε ορθόδοξος χριστιανός.
Αποτελείται από 12 άρθρα (στίχους). Τα 7 πρώτα έγιναν στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο. Τα υπόλοιπα 5 στη Β΄. Στα 9 πρώτα άρθρα κυριαρχεί το ρήμα ‘πιστεύω’, στο 10 το ρήμα ‘ομολογώ’, στα 11 κ 12 το ‘προσδοκώ’.

Μόνο το 5% κατάφερε και έλυσε αυτόν τον γρίφο - Εσείς;

Μπορείτε να απαντήσετε στις ακόλουθες 7 ερωτήσεις με την ίδια λέξη…
1. Η λέξη έχει 6 γράμματα …
2. Υπήρχε πριν από τον Θεό…
3. Είναι πιο μεγάλο από τον Θεό …
4. Είναι πιο κακό από τον διάβολο …
5. Οι φτωχοί το έχουν …
6. Οι πλούσιοι δεν το έχουν ανάγκη…
7. Αν το τρως θα πεθάνεις…
Το βρήκατε;
Η απάντηση είναι πιο κάτω

Μητέρα-Νοικοκυρά –Σύντροφος-εργαζόμενη οι 4 ρόλοι της ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η γυναίκα του σήμερα απέχει κατά μεγάλο μέρος από την εικόνα  της παραδοσιακής μητέρας και συζύγου με αποτέλεσμα να έχει επωμιστεί μεγάλα βάρη στην καθημερινότητα της. Είναι τόσο απασχολημένη, που νιώθει διαρκώς τον χρόνο αντίπαλο της. Επιφορτισμένη με τον ρόλο του επαγγελματία εργάζεται κάποιες φορές περισσότερες ώρες από τον σύζυγό της, ενώ καλείται να αποδεικνύει συνεχώς και αδιαλείπτως πόσο καλή νοικοκυρά-σύζυγος και μητέρα είναι και να συντηρεί την εικόνα της  τέλειας γυναίκας.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (24 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου)




Η ερχόμενη εβδομάδα (24/2-2/3) είναι η τελευταία πριν τη Μεγάλη Σαρακοστή και η τρίτη εβδομάδα του Τριωδίου. Πρόκειται για την εβδομάδα Τυροφάγου ή Τυρινής, οπότε όλες τις ημέρες γίνεται κατάλυση σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, του αυγού, των ψαριών και φυσικά του ελαιολάδουαπαγορεύεται όμως η κρεοφαγία.

Απάντηση στον Γρίφο: "Ποιος λέει ψέματα;"

Πριν από λίγο καιρό είχα αναρτήσει έναν γρίφο:


Γρίφος: Ποιος λέει ψέματα; (κάνετε κλικ για να τον δείτε)


Ακολουθεί η λύση:


Michael Nyman - Love Doesn't End ( A tribute to our nights )

Ο Michael Nyman Laurence (γεννημένος 23 Μάρτη του 1944 στο Στράτφορντ, Λονδίνο ) είναι Βρετανός συνθέτης μινιμαλιστική μουσική, πιανίστας, στιχουργός και μουσικολόγος, και είναι γνωστός για τις πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες που έγραψε κατά τη διάρκεια της μακράς συνεργασίας του με τον σκηνοθέτη Peter Greenaway.