Ετικέτες

13.2.14

Του μέρμηγκα ο τράχηλος βαρύ ζυγό υπομένει

Του μέρμηγκα ο τράχηλος βαρύ ζυγό υπομένει
Κολούμπους, Οχάιο
Η θρυλική σωματική δύναμη των μυρμηγκιών απαιτεί γερές αρθρώσεις: Ο αυχένας ενός συνηθισμένου αμερικανικού μυρμηγκιού αντέχει σε δυνάμεις πάνω από 5.000 φορές μεγαλύτερες από το βάρος του ίδιου του εντόμου, δείχνει ένα ελαφρώς μακάβριο πείραμα αποκεφαλισμού. Τα αποτελέσματα, λένε οι ερευνητές, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε ρομπότ-αρσιβαρίστες.

NASA: "Τέρας... χιονοθύελλα"

Η φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA απεικονίζει την κατάσταση που επικρατεί επάνω από τη μέση του Ατλαντικού μέχρι τη Νέα Αγγλία και τραβήχτηκε από δορυφόρο.
(κάνετε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία - Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Λέτα

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία - Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Λέτα - Το επικρατέστερο πρόσωπο για να τον αντικαταστήσει

- Την Παρασκευή ο Λέτα θα υποβάλει επισήμως την παραίτησή του στον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο

Τελικά τα χρήματα μας κάνουν κακότροπους; To πείραμα της Monopoly.

Κάπου όλοι μας τους έχουμε εντοπίσει: ο κακομαθημένος και αγενής πλούσιος πελάτης, ο αλαζονικός νεαρός με τα έτοιμα λεφτά και το σπορ αμάξι, ακόμα και η έλλειψη τακτ όταν οι ίδιοι μας οι φίλοι μας κερδίζουν στα χαρτιά. Είναι τελικά χειρότερη η συμπεριφορά των πλουσίων; Μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια, εντόπισε μια σαφή σύνδεση ανάμεσα στο ύψος του πλούτου που κατέχουμε από τη μια και την αδιαφορία για τα συναισθήματα του συνανθρώπου μας από την άλλη. Η έρευνα διεξάγεται υπό την καθοδήγηση του Paul Piff, κοινωνικού ψυχολόγου με έντονο ενδιαφέρον στο πώς το χρήμα επηρεάζει την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Η γιορτή των Ερωτευμένων: σήμερα 13 Φεβρουαρίου!!!

1

Σήμερα εορτάζουν οι Απόστολοι Ακύλας και Πρίσκιλλα

Το 2000 ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος,