Ετικέτες

9.12.14

Σοβαρός κίνδυνος για την ανθρωπότητα: Η 12η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου μένει χωρίς νερό σε μόλις 60 ημέρες..

χωρίς-νερό-σε-60-μέρες


Το φαινόμενο της λειψυδρίας μοιάζει πλέον πιο απειλητικό από ποτέ για τον Πλανήτη μας.  Η 12η μεγαλύτερη πόλη του κόσμου αναμένεται να εξαντλήσει σε 60 μόλις ημέρες όλα τα αποθέματα νερού της, με το μέλλον να προδιαγράφεται κάθε άλλο παρά ευοίωνο.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή η πόλη είναι το Sao Paulo, η 12η μεγαλύτερη, δηλαδή, πόλη στον κόσμο στην οποία κατοικούν περίπου 20 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι..
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters «η πόλη έχει εγγυημένα αποθέματα νερού για μόλις δύο μήνες, καθώς χρησιμοποιεί ήδη το δεύτερο από τα τρία αποθέματα επείγουσας ανάγκης».
Πλέον, οι 20 εκατομμύρια κάτοικοι του Sao Paulo βρίσκονται άμεσα αντιμέτωποι με μείζονες ελλείψεις νερού και καταστροφικές διακοπές στην παροχή της υδροδότησης..
Αυτή η εξέλιξη δεν αφορά, δυστυχώς, μόνο τη συγκεκριμένη πόλη. Είναι μία εξέλιξη που καταδεικνύει ότι οι ανθρώπινες κοινωνίες είναι απελπιστικά «κοντόφθαλμες» και σχεδόν ανίκανες στο να διατηρήσουν την ισορροπία και τη βιωσιμότητα της κατοίκησης στον πλανήτη.
Σε αρκετές περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο (σ.σ. pentapostagma.gr – συμπεριλαμβανομένων των California, Ινδίας, Oklahoma, Βραζιλίας, Κίνας και πολλών ακόμη) οι ανθρώπινοι πληθυσμοί εξαντλούν με ταχύτατους ρυθμούς τις ικανότητες και δυνατότητες των τοπικών συστημάτων υδροδότησης.
Παρόλο που η διατήρηση των πληθυσμών εν ζωή απαιτεί τροφή… και η καλλιέργεια της τροφής απαιτεί νερό.. σχεδόν κανένα έθνος ή κυβέρνηση στον κόσμο δεν φαίνεται να έχει την ικανότητα να περιορίσει την κατανάλωση νερού των τοπικών πληθυσμών σε επίπεδα που θα είναι βιώσιμα σε μακροπρόθεσμη κλίμακα.
Αντιθέτως, η ατελείωτη ανθρώπινη απληστία που κατακλύζει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την επίτευξη της οικολογικής ισορροπίας.
Η κυρίαρχη φιλοσοφία των σύγχρονων επιχειρήσεων είναι η κυριαρχία επί της φύσης μέσω της χρήσης χημικών και μονοκαλλιεργειών με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους, με την παράλληλη αδιαφορία για τα μείζονα οικολογικά προβλήματα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενιές.
Το αποτέλεσμα: ένας κόσμος όπου κανένας δεν σκέφτεται σοβαρά τις μακροχρόνιες συνέπειες για το περιβάλλον, με ενέργειες που πραγματοποιούνται μονάχα προς όφελος του κέρδους μέσα από την καταστροφή των οικοσυστημάτων και την ανατροπή της περιβαλλοντικής ισορροπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.