Ετικέτες

16.10.14

Κατεβαίνουν Μεσόγειο οι Ρώσοι, με φόντο την Κύπρο!

fleet


Άργησαν λίγο, αλλά ενεργοποιήθηκαν οι Ρώσοι. Επισήμως θα πραγματοποιήσουν ναυτική άσκηση ετοιμότητας της μόνιμης δύναμης Μεσογείου. Ανεπισήμως πιθανότατα κατεβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο, για τα κοιτάσματα στην Κύπρο, και για τις τουρκικές κινήσεις, που κλιμακώνονται .

Την άσκηση αυτή θα ηγηθεί προσωπικά ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Βίτκο, επικεφαλής του στόλου της Μαύρης θάλασσας, καταδεικνύοντας την σοβαρότητα που προσδίδει το Κρεμλίνο στην όλη κατάσταση. Ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Βίτκο δεν είναι κανένας τυχαίος αξιωματικός, εκτός από διοικητής στόλου, αποτελεί έναν από τους καλύτερους αξιωματικούς του ρωσικού ναυτικού και προσωπική επιλογή του Κρεμλίνου για την Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΓΕΝ «το ρωσικό ναυτικό θα πραγματοποιήσει στη Μεσόγειο Θάλασσα, ναυτικές ασκήσεις ετοιμότητας», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αντιπλοίαρχος Vyacheslav Trukhachev.

Αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες, υπό την ηγεσία του διοικητή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, να υλοποιηθεί το σχέδιο του «δόγματος» Μεσογείου, με την συγκέντρωση πολεμικών πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, στη διάρκεια του οποίου θα συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις, για την προστασία των θαλασσίων διαδρόμων. Κατά τη διάρκεια της άσκησης τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων των στόλων της Βόρειας, Βαλτικής και Μαύρης Θάλασσας θα εκτελέσουν «ναυτικές αποστολές » σε θάλασσα και αέρα.


«Σήμερα το αποβατικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Novocherkassk», κάτω από την σημαία του διοικητή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας αντιναύαρχου Αλέξανδρου Βίτκο, έφτασε στην περιοχή της Μεσογείου Θάλασσας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο Αιγαίο πέλαγος το «Novocherkassk» συνόδευσε το ανθυποβρυχιακό πλοίο του βόρειου στόλου, «Αντιναύαρχος Kulakov».

Εδώ στο Pentapostagma.gr, γράψαμε από τους πρώτους για το διάβημα του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα. Επίσης, επισημαίνουμε ότι οι Τούρκοι κλιμακώνουν επικίνδυνα, αποστέλλοντας στην περιοχή την τελευταίου τύπου φρεγάτα Gokceada, που αποτελεί το καμάρι του τουρκικού ναυτικού. Όλα αυτά έτυχαν της προσοχής της Ρωσίας η οποία ενεργοποιεί αυτή την δεδομένη στιγμή την μόνιμη ναυτική δύναμη Μεσογείου, «δείχνοντας» από εδώ και πέρα ποιος θα κάνει πιθανόν κουμάντο στην περιοχή. Όσο για τις ασκήσεις αυτές σχεδόν πάντοτε αποτελούν προκάλυμμα για την επίδειξη ισχύος στην Μεσόγειο . Τα σχόλια δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.