Ετικέτες

16.9.14

Εντυπώσεις από την εκδήλωση: Το σχολείο σήμερα κινδυνεύει!!!


Με ιδιαίτερη χαρά παραβρέθηκα χθες (14/09/14) στην συγκεκριμένη εκδήλωση θέλοντας να ακούσω τους διακεκριμένους προσκεκλημένους που είχε προσκαλέσει η Ενωμένη Ρωμιοσύνη στον γειτονικό οικισμό της Αγία Κυριακής Σπάτων!
Καταρχάς θέλησα να πάω σε αυτή την εκδήλωση καθώς δεν την άκουσα ή δεν την είδα πουθενά αλλού εκτός από αυτή την Ομάδα της Google! Ήταν η πρώτη πρόσκληση σε εκδήλωση μέσω του Διαδικτύου και ήθελα να έχω μια προσωπική εμπειρία!


Εάν και γείτονας, ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα στην συγκεκριμένη ενορία και είχα την ευκαιρία να προσκυνήσω στον νεόδμητο, και πεντακάθαρο ιερό Ναό, εκτός την εικόνα της Αγίας Κυριακής και τον Σταυρό του Κυρίου μας, καθώς τιμούμε την Παγκόσμιο Ύψωση του!
Η ίδια εικόνα συνεχίζονταν και στον περίβολο του ιερού Ναού, οπού όλα ήταν τακτοποιημένα, καθαρά και τοποθετημένα εύστοχα, ώστε να διεξαχθεί επιτυχώς η προγραμματισμένη ομιλία!

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό του εφημερίου του Ιερού Ναού και της παρουσίασης των ομιλητών, τον λόγο πήρε ο Κος Κωνσταντίνος Γανωτής, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, χειροθετημένος αναγνώστης και συντελεστής του ραδιοφώνου της Πειραϊκής Εκκλησίας, λίγες από τις ιδιότητες που φέρει επιτυχώς! Μεστός ο λόγος του και σύντομα μας έδειξε γιατί το σχολείο σήμερα βρίσκεται σε κίνδυνο και παρακαλούσε, σε αρκετές στιγμές της ομιλίας του, τους γονείς να φυλλομετρούν τα σχολικά βιβλία και να βλέπουν τα "οικτρά" ή τα άστοχα κείμενα που βρίσκονται διάσπαρτα σε αυτά!
Οι Ομιλητές διακρίνονται, ο Κος Γανωτής δεύτερος από αριστερά, και ο Κος Χαραβάνης πρώτος από δεξιά 

Τα σχολικά βιβλία διαμορφώνουν χαρακτήρες, οι οποίοι χωρίς Θεό, θα είναι ικανοί για τα πάντα, θα χειραγωγούνται σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, χωρίς ουσιαστικά να έχουν γνωρίσει τον Αληθινό Θεό μας, αφού η Ορθόδοξη Πίστη μας είτε διακωμωδείται είτε βεβηλώνεται είτε αποσιωπάται! Αυτή την άσκημη μα αληθινή διαπίστωση τεκμηρίωσε ο δεύτερος ομιλητής Κος Π Χαραβάνης, εκπαιδευτικός εν ενεργεία, παρουσιάζοντας πολλά παραδείγματα από σχολικά βιβλία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης!

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να ενθαρρύνω παρόμοιες προσπάθειες που θα παρουσιαστούν στο διαδίκτυο και θα αφορούν την παρουσίαση θεμάτων που απασχολούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας του 2014 και προάγουν την Ορθόδοξη Πίστη μας στον Χριστό μας!
Ειλικρινά, εάν μπορώ να συμπεράνω από την προσέλευση του κόσμου ήταν μια αρκετά πετυχημένη εκδήλωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.