Ετικέτες

27.9.14

Τεχνολογικά έντομα για εθνική και παγκόσμια παρακολούθηση Big Brother!


 

Τά μικρά αὐτά drones 
θά περιπολοῦν ἀπαρατήρητα σέ δημόσιους χώρους,
ἀλλά θά μποροῦν νά εἰσέρχονται καί σέ ἰδιωτικούς!...
Ποιός θά μᾶς καθησυχάσει καί θά μᾶς ἀποδείξει πώς δέν θά γίνεται αὐτό;;;


Μετά τήν ἀναλυτική ἀποκάλυψη πού ἔκανε τό Ἱστολόγιο ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ σχετικά μέ τήν τεχνολογία τῶν drones {Drones στην Ελλάδα για να ελέγχουν δημόσια τους πάντες και το σενάριο απόλυτης ιδιωτικής παρακολούθησης!!! (Σχόλια ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ και βίντεο)} συνεχίζουμε τήν ἔρευνά μας. Σᾶς ἀποκαλύπτουμε τά "τεχνολογικά ἔντομα"! Ἡ ἀπόλυτη παρακολούθηση καί καταγραφή κάθε μας κίνησης, πού ἐπιθυμεῖ ἡ Νέα Τάξη Πραγμάτων γιά νά ἐλέγχει τά πάντα στήν ἀνθρωπότητα, δέν σταματᾶ μόνο στούς δημόσιους χώρους. Ἐπιδιώκεται  μέ ἐντεινόμενη τεχνολογική προσπάθεια καί ἡ προοπτική ἀπόλυτης παρακολούθησης καί καταγραφῆς καί στούς ἰδιωτικούς χώρους!

-Δέν εἴμαστε κακῶς καχύποπτοι, ἀλλά δικαίως. Ἀπόδειξις;

-Γιατί ἡ τεχνολογία τῆς Νέας Ἐποχῆς ξοδεύει ἀπεριόριστο χρόνο, κόπο καί χρῆμα γιά νά κατασκευάσει παρακολουθητικά νανο-drones, δηλαδή ὅσο πιό μικρά γίνεται καί μή ἐντοπίσιμα ρομποτοειδῆ spies (ρομπότ-κατασκόπους); Καί γιατί θέλει νά τούς δώσει τήν παραπλανητική μορφή ἐντόμων;... Ἔ;...

Τά τεχνολογικά ἔντομα-κατάσκοποι τύπου "drones", πέρα ἀπό τό ὅτι εἶναι μικρά, ὀπότε ἡ διείσδυσή τους σέ κλειστούς χώρους περνᾶ ἀπαρατήρητη καί  ἀνεξέλεγκτη, ταυτόχρονα μέ τό σχῆμα ἐντόμου θά καθιστοῦν ἀκόμη πιό δύσκολο τόν ἐντοπισμό τους ἀπό τήν ἀνθρώπινη ἀντίληψη καί προσοχή!

Θά μποροῦν ἀκόμη καί νά κάθονται "ἀνενόχλητα" πάνω στά ροῦχα μας!!! Δέν θά μᾶς τσιμποῦν (ἐκτός ἄν ἀλλάξει κάτι στά μελλοντικά νεοεποχικά σχέδια καί ἐπ' αὐτοῦ...), ἀλλά "θά τσιμποῦν" τά εὐαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!

Τό μόνο πού θά μᾶς ἀπομείνει εἶναι νά παραγγείλουμε πόπ κόρν καί κόκα κόλα γιά νά βλέπουμε τό πραγματικό (καί ὄχι φανταστικό) σινεμά πού μᾶς παίζει ἡ Νέα Τάξη Πραγμάτων! Αὐτοσαρκαζόμαστε. Δέν τό προτείνουμε βεβαίως κι οὔτε τούς κάνουμε τήν χάρη νά κοιμώμαστε ὄρθιοι! Ἀντιθέτως, οἱ καιροί ἐπιτάσσουν ἐγρήγορση.


Διαβάζουμε:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzAF0vA83bxqmVebZzAVbUKR3-WXTJeJsjr7oTi23H3ZtE-ozxEBi9dvVRy2nWqUT-QfYkGOIrUBsZch9NgoNFLbu6ZZ51ySZE8D2FqKQUFa6HMiLjyGvQF_OEO8AGs3sk3EYgczhoysA/s1600/MAV+mosquito.bmp
Τα προηγμένα συστήματα παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται σε ταινίες του , είναι τελικά άκρως ρεαλιστικά και πραγματοποιήσιμα.
Στην στρατιωτική βάση Wright-Patterson του Οχάιο, ερευνητές δοκιμάζουν μια καινοτομία στον τομέα της παρακολούθησης, τα τηλεκατευθυνόμενα «έντομα».
Πρόκειται για μικρές ιπτάμενες συσκευές, οι οποίες θα διαθέτουν κάμερα και θα έχουν τη δυνατότητα να μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο εικόνα της τοποθεσίας που βρίσκονται.
Τα MAVs όπως ονομάζονται (συντομογραφία του Micro Air Vehicles), κατασκευάζονται με βάση τα σχέδια μικρών τηλεκατευθυνόμενων ελικοπτέρων και δοκιμάζονται προς το παρόν σε ελεγχόμενο εσωτερικό περιβάλλον. Μάλιστα, μερικά από  αυτά, πρόκειται να διαθέτουν και φτερά.


Διαβάζουμε:

http://www.gadgetfreak.gr/wp-content/uploads/2011/10/privet_hawk_moth_group.jpgΓια πολλά χρόνια το αμερικανικό Πεντάγωνο χρησιμοποιούσε πουλιά και έντομα ως πηγή έμπνευσης.
Τώρα η νέα ιδέα για τα μίνι-ρομπότ είναι τα μικροσκοπικά αυτά ‘έντομα’ και ‘πουλιά’ να έχουν ‘τρίχες’ όπως έχουν στα φτερά τους τα έντομα αλλά και παρόμοια ‘μάτια’.

Τα μικρά αυτά ρομπότ, που ονομάζονταιι MAVs ή Micro Air Vehicles υπάρχουν σε δοκιμές και υπηρεσία ακόμη αλλά το ζήτημα είναι πως είναι… μικρά!
Τα MAV δεν μπορούν να πλοηγηθούν σε αστικά περιβάλλονται ή να έχουν σταθερή πτήση όταν ο άνεμος αλλάζει απότομα. Σε κτίρια κοντά ή κοντά στο έδαφος δεν έχουν ελπίδα, λέει ο κος James Paduano, αρχιμηχανικός των “bio-inspired development projects” στο Κέντρο Aurora Flight Sciences Research & Development, που μίλησε στο Danger Room του Wired. (Ἄρα, ἐφόσον τά MAVs τύπου "ἔντομο" δέν μποροῦν νά "ἐπιβιώσουν" εὔκολα λόγῳ μικροῦ μεγέθους σέ ἀνοιχτούς-δημόσιους χώρους...τά θέλουν περισσότερο γιά ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ! Ἐξάλλου, ἔχουν ἤδη στήν κατοχή καί χρήση τους τά μεγαλύτερα παρακολουθητικά drones! Διατί κόπτονται γιά τήν κατασκευή μικροτέρων-νάνο;).
Τα νέα συμβόλαια έχουν σαν στόχο τη δημιουργία των “micro-feather/hair covered membrane wings for a flapping wing MAV”, νέων πτερυγίων που θα λειτουργούν ώστε αυτοί οι μικροί ρομποκατάσκοποι να μην είναι αβοήθητοι σε τέτοιες καταστάσεις.
Στόχος είναι αυτές οι ρομποτικές σφήκες να είναι η πιο αποδοτική μηχανή επισκόπησης…
Για να βρουν δε πως τα MAVs θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απότομες αλλαγές στον άνεμο, μια άλλη ομάδα κοιτά ακόμη και το πως οι τρίχες στο σώμα της μέλισσας τη βοηθούν να αντιλαμβάνεται τις αλλαγές στον αέρα!
Και με μάτια μέλισσας…
Η ομάδα του Paduano με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maryland θα δώσουν στα MAVs τα μάτια των εντόμων. Κάμερες ειδικές και ένα minicomputer όπως των κινητών μας (!) θα κάνουν τη δουλειά.
Η φύση άλλη μια φορά δίνει το σύνθημα και τις ιδέες. Απλά πρέπει να γίνει η… αντιγραφή!

Πηγή:  http://www.gadgetfreak.gr
Ἐπίσης διαβάζουμε: 
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/601638_359529994100075_338229642_n.jpg
ΗΠΑ: Ρομποτικά έντομα-κατάσκοποι στην υπηρεσία πολεμικών επιχειρήσεων!

Το 2007 η αμερικανική κυβέρνηση είχε κατηγορηθεί για την μυστική ανάπτυξη μικροσκοπικών εναέριων κατασκοπευτικών μηχανισμών και συγκεκριμένα για ρομποτικά έντομα-κατασκόπους.
Το επόμενο έτος, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποκάλυψε την ανάπτυξη ρομποτικών εντόμων, τα οποία δεν θα μπορούν αν ανιχνευθούν από τον αντίπαλο και θα είναι σε θέση να φωτογραφίζουν, να καταγράφουν, ακόμα και να επιτίθενται. Περίπου την ίδια περίοδο, η Πολεμική Αεροπορία είχε επίσης παρουσιάσει τα «θανατηφόρα μίνι-drones», βασισμένα στα σχέδια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για το «Ορνιθόπτερο» , τα οποία αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή το 2015.
 Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία των μικροσκοπικών drones έχει αναπτυχθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Ερευνητές έχουν αναπτύξει drones εμπνευσμένα από τη φύση, με μάτια εντόμου, αυτιά νυχτερίδας, φτερά πουλιών και τρίχωμα μελισσών για να εντοπίζουν βιολογικά, χημικά και πυρηνικά όπλα. Και εκτός των ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ολλανδία έχουν ήδη επενδύσει χρήματα στην ανάπτυξη εντόμων-ρομπότ.
 «Η φύση μας υποδεικνύει τον τρόπο για να αναπτύξουμε ρομποτικές μικρογραφίες των εντόμων. Τα φτερά των εντόμων έχουν αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία 350 εκατομμύρια χρόνια και εάν μελετήσουμε αυτές τις αλλαγές, θα μπορέσουμε να φέρουμε την επανάσταση στο χώρο της αεροναυπηγίας», τονίζει ο ζωολόγος Richard Bomphrey, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
 Η ευελιξία των εντόμων και η δυνατότητά τους να προσγειώνονται με ακρίβεια και πετούν με υψηλή ταχύτητα μπορεί να αποδειχθεί στο μέλλον κρίσιμο στρατηγικό πλεονέκτημα στους πολέμους, όχι από επιθετικής άποψης, αλλά για την εύρεση των επιζώντων σε συντρίμμια και την γρήγορη μετάδοση πληροφορίας. 





Ἐπιμέλεια-εἰσαγωγή-σχολιασμός: 

Ἱστολόγιο  ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.