Ετικέτες

13.5.14

Σχετικά με τον Όσιο Πορφύριο και τον Σαμαρά... (συνέχεια)


Σε προηγούμενη ανάρτηση σας αναδημοσίευσα την άποψη της Νεκταρίας Παρίδη (δείτε εδώ) σχετικά με την πρόσφατη δημοσίευση όπου υποστηρίζεται ότι ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης είχε πει ότι ο Σαμαράς θα σώσει την Ελλάδα (δείτε εδώ).

Εγώ δεν έχω παρά να συμφωνήσω τόσο με τη Νεκταρία Παρίδη: 

Σχόλιο ιστολογίου "Ελληνική Ναυς": Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής για την δημοσιοποίηση ενός τέτοιου γεγονότος γεννά εύλογα πολλά ερωτήματα και υποψίες σχετικά με πιθανή εκμετάλλευση της μνήμης του Οσίου Πορφυρίου που τελευταία διαδίδεται συστηματικά (και πολύ σωστά) μεταξύ των Χριστιανών. Στην περίπτωση που η εύλογη αυτή υποψία αληθεύει εύχομαι ο εν λόγω κύριος να μετανοήσει και να επανορθώσει το συντομότερο δυνατόν.

Σας θέτω υπ' όψιν και το σχόλιο του Γιώργου Θαλάσση (δείτε εδώ):

"σχόλιο Γ.Θ : Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων (αυτά που λέμε και κουτσομπολίστικα) δημοσιεύει την παρακάτω είδηση λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Τώρα πως γίνεται ο Γέροντας να φέρεται να είπε αυτά που θα διαβάσετε για τον άνθρωπο που κατάργησε την ευλογημένη αργία της Κυριακής και που ψευδόταν ότι θα καταργήσει το μνημόνιο, είναι άξιο απορίας.

Όταν αναφέρονται και δημοσιεύονται τέτοιες μαρτυρίες προεκλογικά από πνευματικά παιδιά του Αγίου Πορφυρίου, αν μη τι άλλο θα έπρεπε να γίνονται επώνυμα και όχι ανώνυμα για ευνόητους λόγους αξιοπιστίας. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.