Ετικέτες

25.5.14

Εκτίμηση - Πρόγνωση αποτελέσματος (δική μου)!


Θα τολμήσω μία πρόγνωση για το σημερινό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών...


ανανέωση στις 20:30 

Τελικά η σχετική πληροφορία για την οποία μιλώ παρακάτω ΔΕΝ επαληθεύεται. Όλες οι άλλες εκτιμήσεις μου ήταν καλές. Δεν θα λαμβάνω υπ' όψιν στο μέλλον τέτοιες πληροφορίες...
Αν και την προηγούμενη εβδομάδα σχημάτισα την εντύπωση ότι η Ν.Δ. ίσως και να κέρδιζε τις ευρωεκλογές μετά την αποτυχία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να διαχειριστεί τις τοπικές κοινωνίες, τις τελευταίες μέρες άλλαξα γνώμη. Κι εξηγώ:

Δεν πιστεύω τόσο ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα ανέβει τόσο εντυπωσιακά (που μπορεί και να πέσει λίγο), αλλά ότι η Ν.Δ. θα υποστεί μεγάλη "ζημιά". Γιατί;

Η δεξιά είναι πολυκατακερματισμένη... 

α) Χ.Α.
β) Ανεξάρτητοι Έλληνες
γ) Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό (!!!) - εδώ θα γίνει μάλλον η ζημιά!
δ) ΛΑ.Ο.Σ.

Η Χ.Α. θα βγει σίγουρα ενισχυμένη σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές κατά την εκτίμηση μου, αλλά σε κάθε περίπτωση θα διατηρήσει τις δυνάμεις της λόγω του κύματος αντίδρασης που εκφράζεται μέσα από αυτή... Διατηρώ επιφυλάξεις για πιθανή λαθροχειρία. Βλέπετε... όλοι είναι εναντίον τους, οπότε δεν θεωρώ απίθανο να κάνουν τα στραβά μάτια βγάζοντας τα ψηφοδέλτια υπέρ της Χ.Α. άκυρα αν δεν υπάρχει εκλογικός αντιπρόσωπος (ιδιαίτερα στην επαρχία....). Θεωρώ ότι φυσιολογικά θα πλησιάσουν το 10%, αλλά αν είναι σημαντικά πιο χαμηλά οι υποψίες μου θα αυξηθούν...

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν δυνατό ευρωψηφοδέλτιο, αλλά μάλλον θα πέσουν. Τους εκτιμώ περισσότερο προς το 5%, παρά να είναι κοντά στο 10% που εκτιμούσα πριν μια εβδομάδα.

Γιατί άλλαξα γνώμη;

Λόγω του νέου σχηματισμού-συνεργασίας: "Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό" τους οποίους είχα υποτιμήσει αρχικά. Ο Ψωμιάδης είναι δεδομένο ότι θα τραβήξει ψήφους από τη Μακεδονία. Ο Ζώης που ήταν πριν στους Αν.Ελ. ούτως ή άλλως θα πάρει ένα μέρος τους. Ο Νικολόπουλος είχε προβληθεί ιδιαίτερα από το κανάλι Έψιλον μέσω της πρωινής εκπομπής του "Μ' Ανοιχτά Αυτιά" και αύξησε την δημοφιλία του (βέβαια δεν είναι ο ίδιος υποψήφιος, οπότε η βασική επιρροή του είναι καθαρά μέσω της φωτογραφίας!). Και είναι και ο Πολύδωρας που όλο και κάτι θα τραβήξει από τη Ν.Δ.... την κόρη του έχει βάλει υποψήφια άλλωστε... Οι τέσσερις αυτοί κύριοι φαίνονται φάτσα-κάρτα στο ευρωψηφοδέλτιο - και καλά κάνουν, γιατί διαφορετικά ποιος θα αναγνώριζε το κόμμα τους ιδιαίτερα στην επαρχία - και ούτως ή άλλως είναι όλοι τους γνωστοί "ΝεοΔημοκράτες"!

Τι επιπλέον κοινό έχουν όλοι αυτοί; Είναι Καραμανλικοί και οι Νεοδημοκράτες που είναι Καραμανλικοί δεν είναι λίγοι. Θα κινηθούν σε αυτούς για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους προς τους Σαμαρικούς και αν συμβεί αυτό, μην σας κάνει εντύπωση η Ν.Δ. να χαντακωθεί πλησιάζοντας το 15% (μην πω πιο κάτω). 

Δεν το λέω τόσο από ένστικτο, αλλά σε συνδυασμό με πληροφορίες που έχω. Αν είναι έγκυρες θα πέσω μέσα, διαφορετικά θα δούμε μία από τα ίδια....

Όσο για τον Καρατζαφέρη (ΛΑ.Ο.Σ.) δεν πιστεύω προσωπικά ότι θα κατορθώσει να επανέλθει, αλλά αν συμβεί κι αυτό (έστω και 3% να πάρει) θα τρίβουμε τα μάτια μας το βράδυ.

Για να συνοψίσουμε:

1) Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναμένω να βγει πρώτος στις ευρωεκλογές (με σημαντική διαφορά από τη Ν.Δ. αν επαληθευτεί η παραπάνω πληροφορία)

2) Η Ν.Δ. ίσως να μην βγει και 2ο κόμμα...

3) Η δεξιά θα κατακερματιστεί σε 5 κομμάτια (συμπεριλαμβάνω και τη Χ.Α.)

4) Κατακερματισμός θα προκύψει και στην Κεντροαριστερά λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας "Ποταμιού", "Ελιάς" και "ΣΥ.ΡΙΖ.Α.", γι αυτό και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δε θα μπορέσει να ανέβει πάνω από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

5) Επίσης αναμένω αύξηση του Κ.Κ.Ε.


ΙΔΩΜΕΝ

Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.