Ετικέτες

3.5.14

Πατήρ Λαυρέντιος: Η απάτη της θεωρίας της εξελίξεως (Απρίλιος 2014)

Ακολουθεί ένα απόσπασμα διάρκειας τεσσάρων λεπτών της ομιλίας του πατρός Λαυρεντίου σχετικά με την απάτη της θεωρίας της εξελίξεως του Δαρβίνου. 


Ακολουθεί δακτυλογραφημένο το κείμενο του τετράλεπτου αυτού βίντεο:


"Θα σας μιλήσω αρχικά για την θεωρία της εξελίξεως. Είναι η θεωρία του Δαρβίνου, η γνωστή θεωρία την οποία δεν ξέρω αν ο ίδιος ο Δαρβίνος ξεκίνησε αθεϊστικά, πάντως αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν μετά την θεωρία του την οδήγησαν σε αθεϊστικό δρόμο προσπαθώντας να πουν ότι τα όντα, τα διάφορα όντα που βλέπουμε γύρω μας, εξελίχθηκαν από κατώτερες μορφές σε μια ανώτερη μορφή...και ότι δεν υπάρχει Θεός, δεν υπάρχει τίποτα, είναι μια φύσις, είναι φυσικά φαινόμενα, είναι μια φυσική επιλογή - τέτοια πράγματα λένε - και ότι έτσι από τη μικρή αμοιβάδα φτάσαμε στο βατραχάκι, μετά πήγαμε στο ψαράκι, μετά στο ερπετό, κατόπιν στο πτηνό και μετά σταδιακά φθάσαμε στον πίθηκο και τελικά ο πίθηκος σηκώθηκε όρθιος και έγινε άνθρωπος... 
Κάρολος Δαρβίνος

Αυτή είναι με λίγα λόγια η θεωρία της εξελίξεως, η οποία, όμως, αγαπητοί μου αδελφοί, δεν αποδεικνύεται! Είναι μια «ωραία» θεωρία, όπως το λέει η λέξη: θεωρία και τίποτα άλλο. Μια φιλοσοφία, μια πίστη, δηλαδή, ορισμένων, οι οποίοι την έντυσαν κάπως με επιστημονικό μανδύα για να την παρουσιάσουν σαν πιστευτή. 

η "υποτιθέμενη" εξέλιξη του ανθρώπου από τον πίθηκο

Και ενώ ξέρουμε ότι της επιστήμης τα εργαλεία είναι η παρατήρηση, το πείραμα και ο μαθηματικός λογισμός, με τον οποίον επιβεβαιώνει και σταθεροποιεί και αποκρυσταλλώνει τα πορίσματα της η επιστήμη... Ε! ετούτη η θεωρία δεν έχει ούτε παρατήρηση, ούτε πείραμα, ούτε μαθηματικό λογισμό! Έχει ένα ωραίο παραμύθι και πολύ ωραίες ζωγραφιές!!! Δέστε σε βιβλία της βιολογίας, τα σχολικά, δέστε σε εγκυκλοπαίδειες ... έχει ωραίες ζωγραφιές. Από την αμοιβαδούλα, τον μονοκύτταρο οργανισμό, πάμε παραπάνω και παραπάνω κ.ο.κ. και φθάνουμε τελικά στον πίθηκο που σηκώνεται και να και ο άνθρωπος στο τέλος...!  Όλο όμως αυτό είναι μια θεωρία επαναλαμβάνω.

εξέλιξη θηλαστικών

Η επιστήμη (της βιολογίας) για να αποδείξει κάτι βασίζεται στα απολιθώματα. Θα έπρεπε δηλαδή αν αυτή η θεωρία ήταν αληθινή, να είναι γεμάτα τα μουσεία από απολιθώματα που να πιστοποιούν αυτήν την εξέλιξη, ότι από τον μονοκύτταρο οργανισμό φθάσαμε στον πολυκύτταρο και τελικά στον τέλειο ανθρώπινο οργανισμό... Δεν υπάρχει τίποτα! 

απολίθωμα ψαριού

Με το τουφέκι ψάχνουν να βρουν ορισμένα ευρήματα τα οποία τα παραποιούν μάλιστα (γιατί είναι και απατεώνες), για να πείσουν ότι, να από εδώ, από τον αρχαιοπτέρυγα πάμε από το ερπετό στο πτηνό. Τίποτα! Οι φτερούγες που φαίνονται εκεί στον αρχαιοπτέρυγα είναι κολλημένες από αυτούς τους ίδιους! Απάτη! Και δεν λέω πιο πολλά, γιατί θα μπορούσα να σας πω κι άλλα... Θάψανε σιαγόνες χοίρου και του βάλανε δόντια ανθρώπου για να πούνε «Να! Εδώ πέρα ζώο έχει ανθρώπινο δόντι», για να πείσουν τους ανθρώπους ότι τάχα υπάρχει εξέλιξη. Δεν υπάρχει τίποτα. 

απολίθωμα αρχαιοπτέρυγα
αναπαράσταση αρχαιοπτέρυγα με υπολογιστή
   

Ενώ όμως η θεωρία αυτή της εξελίξεως των όντων δεν αληθεύει και δεν ισχύει, αδελφοί μου, ισχύει μια άλλη εξέλιξη, είναι η πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου. Σωματικά δεν ισχύει αυτό. Ο Θεός έπλασε τα όντα όπως τα έπλασε: το ζώο ζώο, τον άνθρωπο άνθρωπο, το πτηνό πτηνό, έτσι; Έτσι τα έπλασε ο Θεός. Το σχέδιο του και η πανσοφία του έτσι τα έπλασε. Πνευματικά όμως έδωσε ο Θεός την δυνατότητα στον κάθε άνθρωπο να εξελιχθεί. Και όχι την δυνατότητα μονάχα, αλλά και την εντολή! Να εξελιχθείτε, να ανεβείτε, να ανυψωθείτε!"  

Η ομιλία πλέον συνεχίζεται με έμφαση στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου. Κάνετε κλικ εδώ.

Σημείωση

Αργότερα θα ανεβάσουμε και πιο επαγγελματικά βίντεο των ομιλιών (αυτά που βλέπετε έως τώρα είναι από την προσωπική μου κάμερα). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.