Ετικέτες

4.3.14

Και ξαφνικά, οι ΗΠΑ θυμήθηκαν τους εν Συρία χριστιανούς…

Τεράστια έκπληξη και προβληματισμό για να δοθεί μια εύσχημη ερμηνεία, προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από μερικές ώρες το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το γνωστό State Department.



Η εκπρόσωπος, Τζεν Πσάκι, ελληνική καταγωγής, αναφέρεται με πρωτοφανή,  για τα συνήθη στην αμερικανική διπλωματία στο θέμα της Συρίας,  σφοδρότητα στα δεινά που περνούν οι χριστιανοί της Συρίας και άλλες μειονότητες, θυμίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και τη Λεβαντίνη (ISIL: Islamic State in Iraq and the Levant), προέβη σε μια ανατριχιαστική αναφορά.

Ανακοίνωσε, ότι οι χριστιανοί της Συρίας, είτε θα υποχρεωθούν να αλλαξοπιστήσουν και να ασπασθούν το Ισλάμ, είτε θα παραμείνουν χριστιανοί και θα πληρώνουν ειδικό φόρο, είτε… θα αντιμετωπίσουν το θάνατο (προφανώς όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, που θα είναι και η συντριπτική πλειοψηφία).

Το State Department ανακαλύπτει αιφνιδιαστικά αυτά που γράφονται μαζικά ολόκληρα χρόνια, κατά τη διάρκεια του αιματηρού εμφυλίου στη Συρία και κάνει λόγο για εξοργιστική παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρεμπιπτόντως, να ρωτήσουμε μήπως σκοπεύουν κατά τον ίδιο τρόπο να ανακαλύψουν στο μέλλον παραβιάσεις και από τη δράση των νεοναζί – φασιστών στην Ουκρανία; Απλώς για να ξέρουμε… Θα επανέλθουμε όμως σε αυτό διατυπώνοντας μια υποψία.

Για να μην φαίνεται τόσο κραυγαλέα η αλλαγή στάσης, η ανακοίνωση του State Department φροντίζει να κατηγορήσει και τον Μπασάρ Αλ Άσαντ για συλλήψεις χριστιανών μεταξύ άλλων (σ.σ. όχι πάντως για την πίστη τους αγαπητοί φίλοι…) και για πολλά άλλα εγκλήματα κατά των χριστιανών, τους οποίους φαίνεται πως έχει πλέον τους λόγους του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να θέλει πλέον να προστατεύσει.

Γιατί αυτή η αιφνιδιαστική στροφή; Γιατί αυτή η πρεμούρα; Τόσα χρόνια δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτα; Ή μήπως άρχισαν να οργανώνουν το διπλωματικό τους οπλοστάσιο, προβλέποντας ότι το χρονικό σημείο των διαπραγματεύσεων με την ορθόδοξη χριστιανική Ρωσία είναι κοντά;

Διότι μη νομίζουμε ότι επειδή θα συζητούν για την Ουκρανία, αυτό θα γίνει εντελώς αποκομμένο από τα άλλα μέτωπα… Όπως και με την πυραυλική άμυνα, δεν τα έβρισκαν εκεί και οι σχέσεις υπέφεραν σε πλήθος άλλων μετώπων, από το Ιράν και τη Συρία, μέχρι ποιος ξέρει που αλλού… Με την ευκαιρία, μήπως υπάρχει κανένα νέο για την τύχη των δυο χριστιανών επισκόπων; Ζουν ή δε ζουν; Δεν μπορεί να μην… άκουσαν τίποτα.



4 σχόλια:

  1. Σύντομο και ουσιαστικό το άρθρο! Προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο.

    Να προσθέσω απλά ότι τις τελευταίες μέρες η υποκρισία όλων έχει χτυπήσει ταβάνι...

    Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιτίθενται (με ανακοινώσεις προς το παρόν) στη Ρωσία ότι εισέβαλε στην Ουκρανία... όπου ΔΕΝ έπεσε ούτε σφαίρα και οι κάτοικοι πανηγυρίζουν με ρωσικές σημαίες... ενώ όταν οι ίδιοι επιτίθονταν στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Σερβία κτλ. ή όταν οργάνωναν εσωτερικές αναταραχές (Αίγυπτος, Συρία, κτλ.) προστάτευαν τον πληθυσμό... Μην πω καμιά κουβέντα και είναι άγιες μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να προσθέσω ως κερασάκι στην τούρτα και την υποκριτική στάση του "Μπένι" που σαν την πορδή πετάγεται και πάει και συνομιλεί με τους (κυριολεκτικά) ναζιστές (υπό την προστασία της Μέρκελ) της μεταβατικής παράνομης Κυβέρνησης στην Ουκρανία, ενώ στην Ελλάδα κυνηγάει (υποτίθεται) την ακροδεξιά και προσπαθεί να κλείσει στο μπουντρούμι ακόμα και τον πιο μικρό κρίκο της Χρυσής Αυγής.

    Δεν επιθυμώ να πάρω κάποια θέση. Απλά η στάση αυτή είναι η μέρα με τη νύχτα...

    όχι βέβαια ότι το κάνει για πρώτη φορά και ...

    όχι βέβαια ότι δεν κατανοώ ότι είναι απλά ένα υποκινούμενο ανθρωποειδές πλήρως ελεγχόμενο από ξένες δυνάμεις....

    Για να βλέπω απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φίλε μου οπως τα λες ειναι!!!! Μονο που ο μπένυ είναι μαριονέτα!!!! στο τρελό αυτό θεατρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.