Ετικέτες

1.3.14

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία… η προπαγάνδα δεν έχει τέλος!

κριμαία-ρωσία-ουκρανία
Η Κριμαία αποτελεί τα τελευταία 24ωρα το επίκεντρο των εξελίξεων στην Ουκρανία. Υπό τον έλεγχο ενόπλων βρίσκονται δύο αεροδρόμια: το πολιτικό αεροδρόμιο στη Συμφερόπολη και το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Σεβαστούπολη.


Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε ανοιχτά τη Μόσχα, υποστηρίζοντας ότι οι ένοπλοι είναι Ρώσοι στρατιώτες, και έκανε λόγο για ένοπλη εισβολή και κατοχή.
Την ίδια στιγμή, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς διαμηνύει ότι παραμένει πρόεδρος. Σήμερα αναμένεται και διάγγελμά του.
«Οι Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία είναι ασφαλείς, καθώς δε σημειώνονται επεισόδια στη Μαριούπολη και την Οδησσό όπου υπάρχουν ελληνικές κοινότητες», τόνισε ο Έλληνας πρεσβευτής στο Κίεβο Βασίλης Παπαδόπουλος.
Εντωμεταξύ σε δημοψήφισμα θέτει το Κοινοβούλιο της Κριμαίας το μελλοντικό καθεστώς της ρωσόφωνης αυτόνομης δημοκρατίας, ανακοινώνοντας ότι στις 25 Μαΐου – ανήμερα των προεδρικών εκλογών – στήνει κάλπες στη χερσόνησο για τη «διεύρυνση της αυτονομίας».
Η ανακοίνωση ακολουθεί την επανεμφάνιση Γιανουκόβιτς, και έρχεται εν μέσω των ρωσικών στρατιωτικών γυμνασίων και του μπαράζ προειδοποιήσεων της Δύσης προς το Κρεμλίνο να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη στάση της Ρωσίας και της Διεθνούς Κοινότητας μίλησε στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και αναλυτής Δημήτρης Τριανταφυλλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.