Ετικέτες

27.2.14

ΒΙΝΤΕΟ-Έτοιμοι οι Ρώσοι για την Κριμαία (με δικό μου σχόλιο!)


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία. Στην πρωτεύουσα της Κριμαίας ένοπλοι κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια και ύψωσαν την Ρωσική σημαία. Η Μόσχα βρίσκεται σε στρατιωτική ετοιμότητα και ο Πούτιν εμφανίζεται έτοιμος να προσφέρει άσυλο στον Γιανουκόβιτς. Δείτε το βίντεο του ALPHA.




Σχόλιο ιστολογίου:

Σας επισυνάπτω και έναν χάρτη στον οποίο φαίνεται το ποσοστό Ουκρανών ανά περιοχή της Ουκρανίας. Το δυτικό κομμάτι είναι φιλικά προσκείμενο προς τη δύση, ενώ το νοτιο-ανατολικό είναι πιο κοντά προς τη Ρωσία (μικρότερο ποσοστό Ουκρανών). Στην Κριμαία το ποσοστό είναι εξαιρετικά χαμηλό, οπότε θεωρείται πρακτικά ρωσικό έδαφος... 

Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις εκεί (θυμηθείτε τι έγινε τον Αύγουστο του 2008 στην Γεωργία και συγκεκριμένα στα εδάφη της Οσετίας και της Αμπχαζίας) 

1 σχόλιο:

  1. Τα τεκτενόμενα στην Ουκρανία μακράν απέχουν από την παρουσίασή τους στα περισσότερα μέσα.Ουσιαστικά συγκρούονται δυο διαφορετικές νοοτροπίες ενός λαού.Κάποτε εκεί κοντά (στη Γιάλτα) συμφωνήθηκαν ερήμην των ενδιαφερομένων ποιός θα ανήκει που.Τώρα στο πεδίο του οικονομικού, ενεργειακού και άλλων φυσικών πόρων βωμού ξαναμοιράζεται το παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.