Ετικέτες

26.2.14

Ουκρανικά ΜΜΕ: Στο Άγιον Όρος ο ΓΙανουκόβιτς

gianoukovits
Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε πριν από λίγο για τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ της Ουκρανίας, όπως διαβάζουμε στην «Καθημερινή», ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας κατάφερε τελικά να διαφύγει και βρίσκεται στο Αγιον Ορος. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. 


Επίσης, ένταση επικράτησε στην Κριμαία. Συγκεκριμένα, χιλιάδες φιλοδυτικοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, όπου γίνεται συνεδρίαση με αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώνεται στην χώρα μετά την αποπομπή του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς. 

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται οργισμένοι διαδηλωτές να εισβάλουν στο κτίριο του κοινοβουλίου, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό. Οι φιλοδυτικοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους φιλορώσους που είχαν οργανώσει αντιδιαδήλωση στη Σιμφερόπολη, την πρωτεύουσα της Κριμαίας. 

Οι διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια, εκτόξευσαν μπουκάλια οι μεν στους δε και αντάλλαξαν ύβρεις έξω από το κοινοβούλιο αλλά επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και χώρισαν τις δύο αντίπαλες ομάδες, σχηματίζοντας μια αλυσίδα ανάμεσά τους. Οι αστυνομικοί δεν ήταν οπλισμένοι. Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του, πιθανότατα από καρδιακή προσβολή, έξω από το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ. - 


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.