Ετικέτες

12.12.16

ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΤΙ ΦΥΛΑΣΣΕΤΕ;



Σχόλιο: Αντί να πάψουμε εμείς την μνημόνευση του Πατριάρχη με τα καμώματά του, απειλεί  Ιεράρχες μας με διακοπή  κοινωνίας!!!


Ο Πατριάρχης απειλεί με διακοπή κοινωνίας τον Σεραφείμ Πειραιώς και τον Αιγιαλείας Αμβρόσιο, διότι προφανώς αισθάνεται ανασφαλής. Αγαπητέ μας κ. Βαρθολομαίε σας παρακαλούμε να αλλάξετε "ρότα", γιατί κινδυνεύετε να πέσετε σε πλήρη πνευματική ανυποληψία, αν δεν έχετε πέσει ήδη.
Τώρα, αν πιστεύετε ότι έχετε φίλους ισχυρούς και προσδοκάτε κατανόηση και βοήθεια μάλλον έχετε πέσει έξω. Οι "φίλοι" σας, είτε Ιεράρχες, είτε αρχιμανδρίτες, είτε κοσμικοί, δυστυχώς, σας ακολουθούν, διότι προσδοκούν κοσμική εξουσία και αναρρίχηση στους επισκοπικούς θώκους. Γελάτε εσείς, γελάνε αυτοί, αγριεύετε εσείς, αγριεύουν και αυτοί! Οι τέλειοι αυλοκόλακες!

Έτσι θα πάμε μπροστά κ. Βαρθολομαίε; 

Μην ξεχνάτε πως αν στηρίζουμε τον θεσμό του Πατριαρχείου το κάνουμε για πολλούς λόγους που δυστυχώς τους αγνοείτε και αντί να το εκτιμήσετε, δυστυχώς, το εκμεταλλεύεστε για  τους δικούς σας προσωπικούς λόγους.

Να ξέρετε κ. Βαρθολομαίε πως η Εκκλησία δεν είστε μόνος εσείς. Το παπικό πρωτείο είναι άγνωστο στον πιστό λαό μας. Απλά είστε ένα μέλος που θα έπρεπε να διακονείτε την Εκκλησία της οποίας κεφαλή είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Μη στέκεστε, λοιπόν, δεσποτικά και μη λησμονείτε  πως η προσφορά σας στην πνευματική ανάκαμψη της Ορθοδοξίας, όπως και στον Ελληνισμό, είναι ανύπαρκτη. Βέβαια, δεν θα σας πούμε αν ελέγχεται η συνείδηση σας, διότι σηκώνει πολλή κουβέντα και δεν δείχνετε έτοιμος να το διαχειριστείτε!

Τα κηρύγματά σας περί Ορθοδοξίας και "οικολογίας" σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με Ευρωπαίους "ηγέτες" που προβάλλουν τάχα την προσωπικότητά σας μας αφήνει εντελώς αδιάφορους και το μόνο που επιτυγχάνετε είναι να ρίχνουν κατακόρυφα τον πνευματικό πήχη, δίνοντάς μας το δικαίωμα να πούμε πως "πάσχετε από πνευματική ανεπάρκεια". Δεν έχουμε το δικαίωμα; Δεν πρέπει να αισθάνεστε κ. Βαρθολομαίε ανώτερός μας, αλλά ίδιος με εμάς.

Κάνουμε λάθος; Αποδείξτε το αντίθετο! 

Αφήστε τους λεονταρισμούς, διότι και ξένες είναι προς το πνεύμα της Εκκλησίας, αλλά επίσης μην ξεχνάτε πως ο Σεραφείμ και ο Αμβρόσιος των Ελλήνων, μα και άλλοι Ιεράρχες που δεν βγαίνουν τόσο μπροστά, δεν το κάνουν όχι γιατί σας φοβούνται, αλλά διότι κάνουν υπομονή με τα καμώματά σας, φυλάσσουν Πνευματικές και Εθνικές Θερμοπύλες. Εσείς, εκτός από τα δικαιώματα του Πατριαρχείου, τι φυλάττεται;

Αθανάσιος  Δέδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.