Ετικέτες

15.10.16

Τι είναι τα UFO;


(Ορθόδοξη προσέγγιση)

Το 1947 ο πιλότος Kenneth Arnoldστην Αμερική ανέφερε ότι είδε κάποια άγνωστα αντικείμενα να πετούν. Από τότε η Ουφολογία εισήλθε στο προσκήνιο και κατά περιόδους επανέρχεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η συνεχής αναφορά σταUFO οδήγησε κάποιους να πιστεύσουν στην ύπαρξή τους.

Οι αναφορές σε UFO προέρχονται είτε από παρατήρηση στρατιωτικών σκαφών αγνώστων μέχρι τότε (π.χ. τα Stealth), είτε από τη φαντασία ευφάνταστων ή ψυχοπαθών, είτε από μεταφυσικά οράματα.

Αξία έχουν τα μεταφυσικά οράματα. Αυτά τα UFO κατά τη γνώμη του ερευνητή π. Σεραφείμ Ρόουζ στο βιβλίο του: «Η Ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος» πρέπει να είναι δαιμονολογικά φαινόμενα. Στους βίους κάποιων αγίων αναφέρονται δαιμονικοί πειρασμοί με δαιμονικές εμφανίσεις παρόμοιες με τα ουφολογικά φαινόμενα. Οι δαίμονες παρουσιαζόμενοι ως εξωγήινοι βρήκαν ένα τέχνασμα να στρέφουν τους ανθρώπους σε εξωγήινους σωτήρες μακριά από τον πραγματικό Θεό. Το κίνημα της «Νέας Εποχής», καθαρά αντιχριστιανικό, προπαγανδίζει υπέρ των UFO. Έτσι φθάσαμε στο σημείο να δημιουργηθούν από ανθρώπους που «ήλθαν σε επαφή» με τα όντα των UFO ομάδες λατρείας των UFO.

Οι επιστήμονες της αστροφυσικής δε δέχονται την ύπαρξη εξωγήινων επισκέψεων. Γι’ αυτούς οι αναφορές των UFO είναι αποκυήματα της φαντασίας ή φυσικά φαινόμενα ανεξήγητα από τους μη ειδικούς

Από το βιβλίο «Νεανικές Αναζητήσεις Α’ Τόμος: Ζητήματα πίστεως» (σελ.176-177), Αρχ. Μαξίμου Παναγιώτου, Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.