Ετικέτες

22.9.16

21 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης (του Ι. Δρακωνάκη)

Αποτέλεσμα εικόνας για παγκόσμια ημέρα ειρήνης

του Ιωάννου Δρακωνάκη
Αντ/γου ε.α.


Καλημέρα σας φίλοι μου,

Η χθεσινή ημέρα έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ, ως παγκόσμια ημέρα ειρήνης. 

Γίνονται σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις από κρατικούς φορείς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, στις οποίες ξορκίζουν τον τρισκατάρατο πόλεμο, τις συγκρούσεις μεταξύ των λαών, τον θάνατο. 

Ευχολόγια δηλαδή.....Γιατί αν κάνει κάποιος μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσει ότι σε όλο τον κόσμο μαίνονται πόλεμοι μεταξύ κρατών, λαών, φατριών, ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών, πολιτισμών κλπ.

Φίλοι μου, όλοι απευχόμαστε έναν πόλεμο. Μακάρι να επικρατούσε παγκόσμια ειρήνη, μακάρι τα χρήματα που ξοδεύονται σε ένοπλες δυνάμεις και εξοπλισμούς, να πήγαιναν στην κοινωνία. Δυστυχώς όμως, η ιστορία έχει δείξει ότι επαναλαμβάνεται. 

Ιδιαίτερα στη γειτονιά μας, επικρατούν πολύ εύθραυστες ισορροπίες. Η Τουρκία αμφισβητεί την Ελληνικότητα νησιών μας, βάζει γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, διεκδικεί ΑΟΖ και όχι μόνο. Τα Σκόπια, αμφισβητώντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας διεκδικούν το όνομα και η Αλβανία ανέχεται εθνικιστικές φωνές, που θέτουν θέμα μεγάλης Αλβανίας, κατεβάζοντας τα Ελληνικά σύνορα στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Η Βουλγαρία είναι σύμμαχος, για την ώρα, γιατί και στους βαλκανικούς πολέμους το 1912-1913, αρχικά ήταν σύμμαχος της Πατρίδας μας.....

Αλήθεια, υπάρχουν ακόμη αφελείς που πιστεύουν ότι, αν δοθεί η ευκαιρία στους Τούρκους, τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς ή άλλους επίδοξους κατακτητές, δεν θα επιχειρήσουν να βάλουν χέρι στα ελληνικά εδάφη;

Φίλοι μου, η Ελλάδα μας είναι ένα γωνιακό οικόπεδο μεγάλης αξίας, που το θέλουν όλοι. Άν δεν είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ, αν δεν ασκούμε ως κράτος ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, αν δεν έχουμε ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ δυνάμεις, κινδυνεύουμε ως κράτος, ως Πατρίδα, ως Ελληνικό γένος.

Φίλοι μου, δεν ανήκω στους πολεμοκάπηλους και κινδυνολόγους, είμαι απλά ρεαλιστής και έχω διαβάσει ιστορία.......



Μακάρι η ΕΙΡΗΝΗ να ήταν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ....

Ιωάννης Δρακωνάκης
Αντ/γος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.